Kontakt
Når staten varsler at den vil endre religionsfaget for å systematisk favorisere en religion er det klart at det kan tolkes som et klart tilbakeskritt, mener generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile.
Det er ett år siden regjeringspartiene og KrF hestehandlet om RLE-faget, men hva som skjer med religionsfaget i skolen er ennå uvisst. – Det er på tide med en avklaring, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund.
Redaksjonen
Publisert: 30.09.2014 kl 07:59
Sist oppdatert: 30.09.2014 kl 08:01
Det er i dag ett år siden avtalen mellom regjeringspartiene og KrF om et nytt religionsfag i skolen ble lansert. Human-Etisk Forbund ber nå Regjeringen om å avklare veien videre for RLE- faget i skolen.
– Det har vært usikkerhet rundt dette faget lenge. Først sto Regjeringen hardt på å innføre KRLE med 55 prosent kristendom, deretter har KrF gitt signaler om at det ikke er så farlig med faget allikevel. Så har vi ikke hørt noen ting. Det er på tide med en avklaring, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile.
Regjeringen har opprinnelig varslet at de skal komme tilbake til Stortinget med et forslag til Stortinget senest høsten 2015. Kristin Mile mener det er unødvendig å bruke så lang tid hvis planen uansett er å droppe faget.
– Dersom det er slik at faget uansett ikke blir noe av er det ingen grunn til å holde skole-Norge på pinebenken. Regjeringen bør avklare om dette faget blir noe av i det hele tatt, sier Mile.
Se Human-Etisk Forbunds lille film mot KRLE-faget.
Human-Etisk Forbund har lenge har vært sterk motstander av å innføre det omstridte KRLE-faget i skolen. Forrige uke tok organisasjonen kritikken opp under FN Menneskerettighetsråds høstsesjon i samarbeid med den internasjonale humanistorganisasjonen IHEU.
– Når staten varsler at den vil endre religionsfaget for systematisk å favorisere én religion, er det klart at det kan tolkes som et tydelig tilbakeskritt. Det er helt naturlig for oss å ta opp dette også på internasjonale arenaer, sier Mile.
Mile peker videre på at det internasjonale samfunnet ofte har vært bedre enn norske myndigheter til å tenke prinsipielt rundt trosfrihet.
– Vi så det ikke minst i den forrige KRL-saken da Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg dømte Norge for brudd på menneskerettighetene. Noen ganger kan det være lurt å løfte blikket og tørre å diskutere prinsipielt, avslutter Mile.
Klikk på et nøkkelord for å vise andre relevante artikler.
Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.
Fritanke.no - dette nyhetsnettstedet - fungerer i dag som et arkiv for over 4500 nyhetssaker, reportasjer, kommentarer og bakgrunnsartikler mm. produsert i perioden august 2006 - januar 2022.
Høringssvarene til regjeringens forslag til endringer i RLE-faget er nær samstemte mot. – Forsøk på å løse et problem som ikke finnes, skriver Human-Etisk Forbund. (05.01.2015)
Det er ett år siden regjeringspartiene og KrF hestehandlet om RLE-faget, men hva som skjer med religionsfaget i skolen er ennå uvisst. – Det er på tide med en avklaring, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund. (30.9.2014)
KrFs ulike utspill har ikke vært en invitasjon til saklig debatt om abortloven, mener Bente Sandvig.
En fersk rapport fra Human Rights Watch viser økende protester mot menneskerettighetsbrudd.