Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kunnskapsdepartementet sier nei til KRLE-evaluering.

Kunnskapsdepartementet sier nei til KRLE-evaluering.

Nei til RLE-evaluering

– Vi har ingen umiddelbare planer om å evaluere RLE-faget nå, sier statssekretær Birgitte Jordahl (H). Dermed blir ikke rådet fra Human-Etisk Forbund og et samlet tros- og livssynsmiljø hørt.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2014 kl 10:51

På mandag var STL – Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn på besøk hos Kunnskapsdepartementet for å minne dem på at FN har bedt Norge evaluere det eksisterende RLE-faget før man går i gang med å endre faget en gang til.

STL mener med andre ord at KRLE-faget, som Krf fikk gjennomslag for i regjeringsforhandlingene i fjor høst, ikke kan innføres før man har evaluert det eksisterende RLE-faget.

Det blir det imidlertid ingenting av, melder statssekretær Birgitte Jordahl (H) i en epost til Fritanke.no i dag.

– Vi har ingen umiddelbare planer om å evaluere RLE-faget nå. Vi er i gang med arbeidet med å se på KRLE og vil vurdere om det er behov for evaluering av dette på et senere tidspunkt, skriver Jordahl.

KRLE blir innført, men ikke før sommeren

Jordahl forteller at Kunnskapsdepartementet nå har startet arbeidet med å gjennomføre avtalen mellom regjeringspartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti om KRLE-faget.

Hun forsikrer at det nye faget vil bli innført i denne regjeringsperioden. Det er for tidlig å si noe om når det vil skje, får vi vite, men det vil ikke skje før sommeren.

– KRLE er ikke meldt opp som sak for Stortinget i denne vårsesjonen. Det gjenstår en god del arbeid, og derfor må vi få lov til å komme tilbake til spørsmålene som dreier seg om det konkrete innholdet i faget og bruken av lærebøker, skriver statssekretær Birgitte Jordahl til Fritanke.no.

Se kommentarer fra Kristin Mile.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus