Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Eman al Nafjan og Loujain al-Hathloul er blant kvinneaktivistene som ble arrestert i 2018 og som skal ha blitt utsatt for tortur. Foto: Foto: Amnesty International

Amnesty: Tortur av kvinnelige fanger fortsetter i Saudi-Arabia

Kvinnelige aktivister utsettes stadig for tortur og overgrep i fengsel i Saudi-Arabia, ifølge Amnesty. De krever at observatører får tilgang til landet.

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Menneskerettsorganisasjonen har mottatt nye konkrete meldinger om tortur og seksuelle overgrep mot til sammen ti menneskerettsaktivister som har vært vilkårlig fengslet i Saudi-Arabia siden mai 2018.

En kvinnelig aktivist skal blant annet ha fått falsk informasjon om at familiemedlemmene hennes var døde, og blitt etterlatt til å tro på dette i en hel måned. Et annet vitne forteller at to kvinner ble tvunget til å kysse mens fengselsvaktene så på. Et tredje vitne oppgir at fengselsvakter spylte vann i munnen på en kvinnelig aktivist da hun skrek under tortur, og flere opplyser at aktivistene har blitt utsatt for elektrosjokk.

De nye vitneopplysningene følger en rekke andre lignende meldinger Amnesty mottok i november i fjor om behandlingen av aktivistene, og organisasjonen gjentar sin sterke kritikk mot Saudi-Arabia.

– Vi er ekstremt bekymret for tilstanden til disse aktivistene, som har vært vilkårlig fengslet i nærmere ni måneder bare for å ha forsvart menneskerettighetene, sier Amnestys Midtøsten-direktør Lynn Maalouf.

– Saudiarabiske myndigheter har gjentatte ganger bevist at de ikke er villige til å tilby fanger effektiv beskyttelse mot tortur, eller til å gjennomføre upartiske etterforskninger av påstander om tortur under varetekt. Derfor ber vi Saudi-Arabia om å la uavhengige observatører få umiddelbar og uhindret tilgang til de pågrepne aktivistene, fortsetter hun.

Les også hva IHEUs Freedom of Thought Report skriver om Saudi-Arabia.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...