Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Gulalai Ismails sak om utreiseforbud og passinndragelse skal opp for høring i Høyesterett i Islamabad 30. oktober.

Gulalai Ismails sak om utreiseforbud og passinndragelse skal opp for høring i Høyesterett i Islamabad 30. oktober.

Positive nyheter for Gulalai Ismail

Den pakistanske menneskerettighets- og kvinneforkjemperen Gulalai Ismail fikk fortsatt kausjon i dag.

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2018 kl 17:37

Den pakistanske menneskerettighetsaktivisten og humanisten Gulalai Ismail, som ble arrestert, men løslatt mot kausjon 12. oktober, er blitt tilkjent videre kausjon i forkant av en høring i saken som er satt til 30. oktober.

Ismail, som er aktiv både i kampen for kvinners og den pakistanske pashtun-befolkningens rettigheter, sitter i også i styret til den internasjonale humanistunionen IHEU. Det var da hun kom tilbake til Pakistan etter et IHEU-styremøte i London at hun ble holdt tilbake på flyplassen i Islamabad, fikk passet inndratt og satt på en liste over personer med utreiseforbud. Bakgrunnen var anklager om at menneskerettighetsaktivismen hennes var «anti-statlige aktiviteter».

Fri tanke dekket saken for to uker siden.

I høringen 30. oktober skal Høyesterett i Islamabad ta stilling til hvorvidt Gulalai Ismail skal fjernes fra listen og få passet sitt tilbake.

Det er IHEU som melder dette på sin nettside.

– Disse gode nyhetene er første steg for meg i å renvaske meg for disse feilaktige anklagene, sier Gulalai Ismail til IHEU etter kausjonshøringen.

Hun takker støttespillere over hele verden for støtten og håper på fortsatt støtte til å kunne bruke stemmen sin for fred og rettferdighet mens hun bekjemper anklagene mot seg.

IHEU har lansert en underskriftskampanje til støtte for at Gulalai Ismail skal få tilbake pass og at utreiseforbudet skal fjernes. Så langt har over 2000 personer underskrevet oppropet.

– Vi må holde trykket oppe og presse myndighetene i Pakistan til å gjøre det rette, sier IHEU-president Andrew Copson.