Human-Etisk Forbund

Søkeresultat

Nyheter av: Kirsti Bergh

Med eller uten ansvar?

Med eller uten ansvar?

Publisert:

Når dommerne skal vurdere hvilken straff Anders Behring Breivik skal få, må de ta stilling til hvordan de skal forstå ham som menneske. Er han et sykt menneske uten skyldevne som bør pleies og behandles eller en beregnende terrorist som bør stå til rette for handlingene sine? (22.6.2012)

Holistisk Forbund svarer på kritikk

Publisert:

Holistisk Forbunds henvendelse til Helse- og omsorgsdepartementet hadde ikke som intensjon å begrense Human-Etisk Forbunds anledning til å ytre seg, skriver Hovedstyreleder i Holistisk Forbund, Anne K. Ramberg-Mohn. (22.6.2012)

Hvorfor det er galt å forby omskjæring

Publisert:

– Vi er nødt til å være pragmatikere og innse at prinsipper fører oss langt, men ikke alltid helt frem til mål, skriver Kjetil Hope, konfirmasjonskursleder for HEF og forfatter. (21.6.2012)

– Å kriminalisere en religiøs skikk er et ekstremt virkemiddel

Publisert: - Oppdatert: 19.06.2012 kl 10:40

– Human-Etisk Forbunds standpunkt om tidlig mannlig omskjæring er helt galt, men det som forskrekker er at man forhaster seg til å gå inn for så drastiske virkemidler, skriver Leif Knutsen. (18.6.2012)

Lære for livet

Lære for livet

Publisert: - Oppdatert: 14.06.2012 kl 13:26

– Jeg våknet av at noen ropte «Hvor er hedningene?», skriver HU-leder Helene Kleppestø om opplevelsen som engasjerte henne i flyktningrollespillet Refugee. Hun mener Refugee, som tusenvis av konfirmanter har deltatt i, er en måte å sette humanistiske verdier ut i praksis. (14.6.2012)

Rosa dager i Tel Aviv

Rosa dager i Tel Aviv

Publisert: - Oppdatert: 13.06.2012 kl 09:45

Tel Avivs årlige homoparade er et trekkplaster som trekker ti tusen turister. De som ikke reiser hjem når festen er over, krysser fingrene for lovendringer som vil sekularisere samfunnet. (12.6.2012)

– Nyskrivingen gir statskirkeordningen ekstra kraft

– Nyskrivingen gir statskirkeordningen ekstra kraft

Publisert:

– Endringene i statskirkeordningen er langt fra det skillet vi ønsker oss. En oppdatert lov gir dessuten formuleringene om statskirke fornyet kraft, sier generalsekretær Kristin Mile. (23.5.12)

Slik blir den nye statskirkeordningen

Ingen avskaffelse:

Slik blir den nye statskirkeordningen

Publisert: - Oppdatert: 16.05.2012 kl 09:00

«Avskaffer statskirken» skriker overskriftene. Men Den norske kirke vil fortsatt være forankret i Grunnloven, selv om mange paragrafer endres. DETTE ER ENDRINGENE. (15.5.2012)

Vårens vakreste eventyr

Se bilder fra

Vårens vakreste eventyr

Publisert:

Til helgen feires 2773 ungdommer i humanistiske konfirmasjonsseremonier over hele landet. Sist helg ble 4645 konfirmanter feiret. Se bildekavalkade. (11.5.2012)

– Kan snarere oppfattes som det motsatte

Krf og avblåsningen av kampen mot felles ekteskapslov

– Kan snarere oppfattes som det motsatte

Publisert:

Kristelig folkepartis forslag om en samlivslov er presentert som at partiet avblåser kampen mot homoekteskap, men fagsjef Bente Sandvig i Human-Etisk Forbund har lest programutkastet og oppfatter forslaget mer som et tilbakeskritt. (10.5.2012)

–  Verden er full av folk som vil ha deg til å tro på rare ting

Tale til humanistiske konfirmanter:

– Verden er full av folk som vil ha deg til å tro på rare ting

Publisert:

«Om du vil ha et ålreit liv, og være et ålreit menneske, vil jeg anbefale deg å installere noen alarmer. Alarmer som kan ringe når du er i ferd med å gå deg bort på Internett eller i ditt eget hode.» Les Didrik Søderlinds tale til humanistiske konfirmanter. (8.5.2012)

Dømt for å ha vist «Persepolis»

På pressefrihetens dag:

Dømt for å ha vist «Persepolis»

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2012 kl 18:27

En tunisisk rett har på pressefrihetens dag dømt en tv-stasjon for å ha kringkastet animasjonsfilmen Persepolis, som blant annet inkluderer en scene med Allah. (3.5.2012)

HEF tar avstand fra Galtung

HEF tar avstand fra Galtung

Publisert:

– Johan Galtung har tatt et langt skritt bort fra de verdier Human-Etisk Forbund står for. Selv om han har hatt en sjanse til å ta avstand fra sine antisemittiske kilder, har han ikke gjort det, konstaterer hovedstyret i Human-Etisk Forbund i et enstemmig vedtak. (3.5.2012)

– Vi bestemmer ikke hva de skal mene

– Vi bestemmer ikke hva de skal mene

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2012 kl 10:53

Susanne Must er en av omkring 500 kursledere som har ledet 14- og 15-åringer gjennom vårens konfirmasjonskurs. – Jeg tror oppriktig at kurset kan være med og gi verktøy til å tenke, sier hun. (3.5.2012)

Frihet, valg og meningen med livet

Filosoferende konfirmasjon:

Frihet, valg og meningen med livet

Publisert: - Oppdatert: 10.05.2012 kl 12:10

Noen humanistiske konfirmanter har filosofert seg gjennom konfirmasjonstida. Det fremmer kritisk tenkning, mener kursleder. (3.5.2012)

Derfor valgte de Humanistisk konfirmasjon med filosofi

Derfor valgte de Humanistisk konfirmasjon med filosofi

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2012 kl 11:39

– Jeg har ikke snakket veldig mye med vennene mine på denne måten og om slike tema, og aldri om meningen med livet.

– Fremmer kritisk tenkning

– Fremmer kritisk tenkning

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2012 kl 11:39

– Hvis vi ønsker å ta på alvor vår konfirmasjons målsetting om å fremme kritisk tenkning og selvstendig tenkning, mener jeg filosofisk konfirmasjon er en måte å jobbe på som flere bør prøve.

Om rituell omskjæring av barn, prinsipper og prinsippløshet

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2012 kl 10:52

Debatten etter Hovedstyrets vedtak om omskjæring av guttebarn går videre. I siste nummer av tidsskriftet Humanist svarer HEFs hovedstyre på kritikken fra Øyvind Strømmen, og her utdyper fem hovedstyremedlemmer sine synspunkter. (2.5.2012)

Kirken vil rense urolige hus

Kirken vil rense urolige hus

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2012 kl 15:42

Den norske kirken i ferd med å åpne for en egen liturgi eller ritual som blant annet kan brukes dersom det oppstår ”uro” i hus.

Politisk korrekt og stolt av det

Politisk korrekt og stolt av det

Publisert:

Av og til er jeg stolt av å være politisk korrekt. Jeg forstår det i denne sammenhengen som en grunnleggende respekt for at alle mennesker er individer: «Mennesker fødes frie og forblir frie og like i rettigheter», skriver fagsjef Bente Sandvig. (27.4.2012)

– Derfor trykket vi Galtungs innlegg

Humanists redaktør:

– Derfor trykket vi Galtungs innlegg

Publisert:

Problemet er ikke at Johan Galtung diskuterer jødisk makt. Problemet er at han diskuterer jødisk makt ut fra tekster som lyver om jødisk makt fordi de er laget av folk som hater jøder, skriver redaktør for tidsskriftet Humanist, Didrik Søderlind. (26.4.2012)

Humanistisk ungdom vil ha raskere sekularisering

Humanistisk ungdom vil ha raskere sekularisering

Publisert:

Helene Kleppestø (20) ble gjenvalgt som leder på Humanistisk Ungdoms landsmøte sist helg. Organisasjonen ønsker raskere sekularisering av staten, ingen misjonering i skolen og lover ny kampanje på femårsdagen til høsten. (26.4.2012)

Nytt nummer av Fri tanke papir

Nytt nummer av Fri tanke papir

Publisert: - Oppdatert: 24.04.2012 kl 11:51

I papirutgaven av Fri tanke møter du blant annet konfirmasjonskursledere, årets konfirmanter, atypiske HEF-medlemmer, en tryllekunstner og vinneren av årets Fritt Ords pris. (24.4.2012)

Kampen om 22. juli-fortellingen

Kampen om 22. juli-fortellingen

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2012 kl 10:17

I snart en uke har Anders Behring Breivik fortalt om seg selv, ideologien, verdensbildet og drapshandlingene. Og norske kommentatorer har respondert med sjokkskadde artikler. Men hvorfor bryr vi oss egentlig så mye om det massedrapsmannen har å si? (23.4.2012)

Møte om konspirasjonsteorier avbrutt av konspirasjonsteoretiker

Møte om konspirasjonsteorier avbrutt av konspirasjonsteoretiker

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2012 kl 15:44

Muslimsk studentsamfunn arrangerte debatt om konspirasjonstenkning blant muslimer. Shoaib Sultan og Akhtar Chaudry advarte mot konspirasjonstenkning som en farlig blindgate, men ble selv avbrutt av en kjent konspirasjonsteoretiker. (20.4.2012)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...