Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Valgkomiteleder Andreas Heldal-Lund må lede arbeidet med å sette sammen kandidater til det nye sentralstyret. Foto: aslaug olette klausen

Landsmøtet 2019:

Hovedstyret blir et slankere sentralstyre

Landsmøtet i Human-Etisk Forbund vedtok lørdag å endre styringsstrukturen i forbundet. Valgkomiteen må fjerne fire navn fra innstillingen sin til styrevalget på søndag.

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2019 kl 20:34

SE OPPDATERING NEDERST

Denne helgen arrangeres Human-Etisk Forbunds landsmøte på Lillestrøm. 87 delegater, samt Hovedstyrets leder, er samlet for å vedta politikk og ny politisk ledelse i forbundet.

Et av punktene på programmet er vedtektsendringer. I forkant var det presentert forslag om å endre navn på hovedstyret, med en påfølgende strukturell endring med et utvidet landsstyre med økt beslutningsmyndighet og et mindre sentralstyre.

Lørdag ble det vedtatt med 86 stemmer at hovedstyret endres til det mindre sentralstyret. I den nye vedteksteksten heter det:

Sentralstyret består av syv medlemmer, hvorav seks landsmøtevalgte faste medlemmer med to vararepresentanter i rekkefølge og ett styremedlem med vararepresentant, valgt av og blant de ansatte.

Dette er fire færre valgt fra landsmøtet enn til dagens hovedstyre. I dag har Hovedstyret ni medlemmer og fire vararepresentanter.

Et fremlagt forslag om at Humanistisk ungdom (HU) skal få fast representasjon i det nye landsstyret ble sendt til behandling i redaksjonskomiteen. Møterett, med talerett for HU-representanter i sentralstyret ble fremholdt som en videreføring av dagens ordning der HU får møte, men ikke har fulle rettigheter i det nye sentralstyret.

Sammensetning og utforming av antall medlemmer til det nye landsstyret vil behandles søndag.

Fire innstilte må få nei

Vedtektsendringen betyr at fire medlemmer fra valgkomiteens innstilling til nytt hovedstyre må fjernes, ettersom det nye sentralstyret bare skal ha seks faste medlemmer valgt fra landsmøtet.

Leder i valgkomiteen, Andreas Heldal-Lund, sier til Fri tanke at valgkomiteen vil arbeide frem mot kvelden for å kunne presentere sin nye innstilling med forslag til styreleder, nestleder og øvrige styremedlemmer. I motsetning til tidligere vil ingen bli innstilt som økonomiansvarlig.

– Det er klart at dette blir krevende. Vi må si til fire av dem vi har innstilt at de dessverre ikke innstilles til styrevalget likevel, sier Heldal-Lund.

I tillegg til de tidligere innstilte kandidatene kom det benkeforslag om å innstille Morten Moa fra Trøndelag til hovedstyret. Han vil ifølge Heldal-Lund bli vurdert på lik linje med de øvrige kandidatene når den nye kabalen skal legges.

Heldal-Lund sa fredag til Fri tanke at det hele tiden har vært et premiss i prosessen at det hele kunne bli endret.

– Vi har et ansvar for å levere innstilling på gode kandidater. Det er alt vi skal gjøre. Vi har hundre gode kandidater å velge mellom, så det å velge ut åtte eller tre er alltid vanskelig. Resten er opp til landsmøtet å avgjøre, sa valgkomitelederen i forkant av vedtekstendringen.

OPPDATERT:

Revidert innstilling fra valgkomiteen:

Leder: Tom Hedalen (Buskerud)
Nestleder: Christian Lomsdalen (Hordaland)
Styremedlem 1: Hilde Dybwad (Nordland)
Styremedlem 2: Nina Fjeldheim (Oslo)
Styremedlem 3: Terese Svenke (Akershus)
Styremedlem 4: Haakon Gunleiksrud (Trøndelag)
Vara 1: Anveig B. Halkjelsvik (Møre og Romsdal)
Vara 2: Dag Folkvord (Rogaland)

Det betyr at det ikke ble noen ledige stoler til Torun Hegre, Espen Urkegjerde, Inger M. Haug, og Martin L. Mikkelsen. Saken avgjøres i morgen, søndag.

Se det endelig vedtaket her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...