Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Straffesaken mot katolikkene går uavhengig av det sivile søksmålet de har anlagt mot staten.
 Foto: Wikimedia commons @ Andreas Haldorsen + Google street view

Straffesaken mot katolikkene går uavhengig av det sivile søksmålet de har anlagt mot staten. Foto: Wikimedia commons @ Andreas Haldorsen + Google street view

Straffesaken mot Oslo katolske bispedømme utsettes ikke

Katolikkene anket den sivile erstatningssaken til lagmannsretten, men det påvirker ikke straffesaken mot bispedømmet og økonomisjef Thuan Cong Pham, forteller statsadvokaten.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2017 kl 10:03

Oslo katolske bispedømme har gått til søksmål fordi staten krever tilbakebetaling av 40 millioner kroner som følge av medlemsrot. Dette søksmålet tapte de. Oslo tingrett frifant staten og bestemte at bispedømmet må betale 421.000 kroner i sakskostnader.

I forrige uke ble det klart at Oslo katolske bispedømme anker saken til lagmannsretten. Saken vil trolig kommer opp i 2018, melder NTB.

Straffesaken føres uavhengig

Samtidig har statsadvokaten tatt ut tiltale i en straffesak mot bispedømmet og økonomisjef Thuan Cong Pham. Økonomisjefen er tiltalt for grovt bedrageri på 50 millioner kroner. Tiltalen har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

Fungerende førstestatsadvokat Kristian Jarland ved Oslo statsadvokatembeter forklarer til Fritanke.no at de to sakene føres uavhengige av hverandre.

– Vi kommer ikke til å vente på dom i den sivile saken. Vi kjører straffesaken uavhengig av hvordan det går i den sivile saken, sier han.

– Når vil straffesaken komme opp?

– Det er et godt spørsmål. Vi venter nå på tilbakemelding fra Oslo tingrett og håper saken kan komme opp før sommeren, men vi er ikke sikre. Det kan også tenkes det vil drøye til høsten, sier han.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus