Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Rune Lie mistet motivasjonen etter at han ikke ble innstilt til nestleder igjen. Nå vil han heller bruke tid på familien.
 Foto: Human-Etisk Forbund

Rune Lie mistet motivasjonen etter at han ikke ble innstilt til nestleder igjen. Nå vil han heller bruke tid på familien. Foto: Human-Etisk Forbund

Trakk seg fra hovedstyrevalget etter å ha mistet motivasjonen

Endringer i valgkomiteens innstilling etter at nåværende nestleder Human-Etisk Forbunds hovedstyre Rune Lie i ikke tar gjenvalg til hovedstyret.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2019 kl 09:20

Nåværende nestleder i hovedstyret i Human-Etisk Forbund (HEF), Rune Lie, har trukket sitt kandidatur i forkant av valget på nytt hovedstyre under helgens landsmøte. Lie var innstilt som kandidat til hovedstyret, men ikke til sin nåværende posisjon.

Lie forteller til Fri tanke at det ikke er noen konflikt som ligger til grunn for at han trekker seg, men vedgår også at han ikke har vært helt enig med valgkomiteen underveis i deres arbeid.

– Jeg trekker meg fordi jeg vil følge opp familien tettere. Jeg har brukt veldig mange år på arbeid i HEF, og har fått igjennom mye av det jeg har jobbet for.

– Jeg sa ja til å ta gjenvalg som nestleder, noe valgkomiteen valgte ikke å innstille meg på. Jeg mener fortsatt at jeg kunne ha hatt mye å bidra med i det vervet, men når jeg ikke ble innstilt, gjorde det noe med motivasjonen. Når du har en 13-åring blir det klart at du får lyst til å vie mer tid til ham. Derfor er det en todelt avgjørelse.

– Betyr dette at du trekker deg fra andre verv i HEF også?

– Jeg har vært både lokallagsleder, fylkesleder og vara i hovedstyret. Etter hvert som jeg har kommet oppover i systemet har jeg kuttet verv nedenfra. Da jeg tok vervet som nestleder, sa jeg fra meg vervet i fylkeslaget. Det siste vervet jeg har er dette som nestleder. Så nå tar jeg en pause fra HEF-arbeid.

Lie varslet valgkomiteen om sin beslutning for en måned siden. Nå ser han frem til landsmøtet kommende helg, som blir hans siste som hovedstyre-medlem.

– Jeg kjenner også på et visst vemod over at dette blir mitt siste HEF-møte på en god stund. Samtidig håper jeg at det arbeidet vi har lagt frem om endringer i organisasjonsstrukturen skal gå igjennom, sier Lie, som også har ledet organisasjonsstrukturutvalget.

Overrasket

Leder for valgkomiteen, Andreas Heldal-Lund, bekrefter at Lie ringte og informerte om at han trakk sitt kandidatur.

– Vi synes dette var trist. Vi hadde selvsagt snakket med alle kandidatene vi har innstilt i forkant av innstillingen, så det kom jo som en overraskelse på oss da beskjeden kom om at han ikke ville stille.

– Ga dette dere noen utfordringer med endringen av valginnstillingen?

– Nei, det ga ingen store utfordringer. Vi hadde veldig mange gode kandidater, etter mange og brede innspill fra organisasjonen. Så det å finne andre gode kandidater gikk greit.

– Kan du si noe om hvorfor dere valgte ikke å innstille Lie til gjenvalg for nestledervervet?

– Jeg vil ikke gå inn på innstillinger for enkeltpersoner. Men det jeg kan si, er at alle innstillingene er basert på informasjon fra organisasjoner og uttalte ønsker om både fornying og kontinuitet. Det var imidlertid et klart ønske om at Lie skulle fortsette i hovedstyret, men vi ønsket å gi ham en litt annen rolle i styret.

– Ingen innstillinger var for øvrig basert på våre følelser, sier Heldal-Lund, og understreker igjen at innstillingen har kommet etter samtaler og observasjoner under en rekke møter både nasjonalt og regionalt i HEF.

#HovedstyrevalgVis flere

Tom Hedalen gir seg som styreleder
Trakk seg fra hovedstyrevalget etter å ha mistet motivasjonen
Tom Hedalen er Human-Etisk Forbund nye leder

Tom Hedalen er Human-Etisk Forbund nye leder

Det nye hovedstyret til Human-Etisk Forbund er nå valgt, og Tom Hedalen skal de neste to årene lede forbundet. Tidligere stortingsrepresentant for SV, Lisbeth Holand, er ny nestleder. (2.6.2013)

#HovedstyretVis flere

Tom Hedalen gir seg som styreleder
Trakk seg fra hovedstyrevalget etter å ha mistet motivasjonen
Kirkeasyl – en nødvendig sikkerhetsventil

Kirkeasyl – en nødvendig sikkerhetsventil

DEBATT: Jeg er prinsipielt enig i argumentene mot kirkeasylordningen. Likevel er jeg imot at Human-Etisk Forbund skal engasjere seg for å avskaffe kirkeasylordningen nå, skriver hovedstyremedlem i HEF, Christian Lomsdalen.

#Rune LieVis flere