Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Generalsekretær Trond Enger og styreleder Tom Hedalen i Human-Etisk Forbund svarer at de som ledelse tar tak i og vil jobbe med tilbakemeldingen fra Anders Garbom Backe framover.
 Foto: Human-Etisk Forbund

Generalsekretær Trond Enger og styreleder Tom Hedalen i Human-Etisk Forbund svarer at de som ledelse tar tak i og vil jobbe med tilbakemeldingen fra Anders Garbom Backe framover. Foto: Human-Etisk Forbund

– Vi trenger alle som vil engasjere seg – og det skal vi bli bedre på å vise

Skriver generalsekretær Trond Enger og styreleder Tom Hedalen i tilsvar til kritikk om dårlig behandling av unge i Human-Etisk Forbund.

Publisert:

Anders Garbom Backe, med erfaring fra nestlederverv i Human-Etisk Forbund (HEF) og lederverv i Humanistisk Ungdom (HU), gjør oss oppmerksomme på at han, og flere med han, opplevde overgangen fra HU til HEF som vanskelig. Sånn skal vi ikke ha det.

Vi ønsker og trenger mangfold

La det være helt klart; HEF både ønsker og trenger et bredt mangfold av tillitsvalgte og medlemmer. Hvis vi som organisasjon skal holde oss relevante de neste årene, er det helt grunnleggende at vi er representert av mennesker i alle aldre, alle kjønn, ulike bakgrunner, ulik legning – vi trenger alle humanister som har lyst til å være med, jobbe for og støtte HEF sitt arbeid for humanistiske verdier.

Som frivillig organisasjon er medlemmer som vil ta på seg tillitsverv avgjørende for at vi skal få gjennomført våre aktiviteter og for at forbundet skal leve videre. Møter mellom valgte styrerepresentanter skal være et kollegium der alle har respekt for hverandre og for posisjonen hver representant har fått gjennom valg. Ulike erfaringer er ressurser for bedre beslutninger.

Tar tilbakemeldingen på alvor

Når unge, engasjerte mennesker i vår organisasjon har opplevelser som de Backe beskriver, er ikke det godt nok for HEF. Det er ikke kulturen vi ønsker å bygge; vi skal være en åpen og inkluderende organisasjon, hvor medlemmer og tillitsvalgte skal føle seg respektert, sett og hørt. Uavhengig av alder, erfaring eller annet.

Selv om veldig mye er bra i vår landsdekkende organisasjon, er vi sikker på at mye kan bli bedre. Tilbakemeldingen fra Anders Garbom Backe tar vi som ledelse tak i og vil jobbe med nå og fremover.

Debatt Vis flere

DEBATT: Trenger alle livssyn å være gjensidig ekskluderende?

– Forsvarer jeg en bredere livssynsdefinisjon enn Gran? På en måte, ja, på andre måter, ikke nødvendigvis, skriver Arild Tornes.

#Anders Garbom BackeVis flere

Sorry, something failed. We have logged the issue
error id: 91ZQTBM6
to main page