Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Generalsekretær Trond Enger og styreleder Tom Hedalen i Human-Etisk Forbund svarer at de som ledelse tar tak i og vil jobbe med tilbakemeldingen fra Anders Garbom Backe framover. Foto: Human-Etisk Forbund

– Vi trenger alle som vil engasjere seg – og det skal vi bli bedre på å vise

Skriver generalsekretær Trond Enger og styreleder Tom Hedalen i tilsvar til kritikk om dårlig behandling av unge i Human-Etisk Forbund.

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Anders Garbom Backe, med erfaring fra nestlederverv i Human-Etisk Forbund (HEF) og lederverv i Humanistisk Ungdom (HU), gjør oss oppmerksomme på at han, og flere med han, opplevde overgangen fra HU til HEF som vanskelig. Sånn skal vi ikke ha det.

Vi ønsker og trenger mangfold

La det være helt klart; HEF både ønsker og trenger et bredt mangfold av tillitsvalgte og medlemmer. Hvis vi som organisasjon skal holde oss relevante de neste årene, er det helt grunnleggende at vi er representert av mennesker i alle aldre, alle kjønn, ulike bakgrunner, ulik legning – vi trenger alle humanister som har lyst til å være med, jobbe for og støtte HEF sitt arbeid for humanistiske verdier.

Som frivillig organisasjon er medlemmer som vil ta på seg tillitsverv avgjørende for at vi skal få gjennomført våre aktiviteter og for at forbundet skal leve videre. Møter mellom valgte styrerepresentanter skal være et kollegium der alle har respekt for hverandre og for posisjonen hver representant har fått gjennom valg. Ulike erfaringer er ressurser for bedre beslutninger.

Tar tilbakemeldingen på alvor

Når unge, engasjerte mennesker i vår organisasjon har opplevelser som de Backe beskriver, er ikke det godt nok for HEF. Det er ikke kulturen vi ønsker å bygge; vi skal være en åpen og inkluderende organisasjon, hvor medlemmer og tillitsvalgte skal føle seg respektert, sett og hørt. Uavhengig av alder, erfaring eller annet.

Selv om veldig mye er bra i vår landsdekkende organisasjon, er vi sikker på at mye kan bli bedre. Tilbakemeldingen fra Anders Garbom Backe tar vi som ledelse tak i og vil jobbe med nå og fremover.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...