Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
- Ingen har sagt at alle i Resett mener og skriver det samme, men det vi sier er at Resett sprer hat, hets og rasisme. Dette er Hansen en del av, uansett om hennes egne kommentarer ikke inneholder direkte rasistiske og/eller islamofobe formuleringer, skriver Lars Gule.
 Foto: Sekulær Feministisk Front - stillbilde fra video

- Ingen har sagt at alle i Resett mener og skriver det samme, men det vi sier er at Resett sprer hat, hets og rasisme. Dette er Hansen en del av, uansett om hennes egne kommentarer ikke inneholder direkte rasistiske og/eller islamofobe formuleringer, skriver Lars Gule. Foto: Sekulær Feministisk Front - stillbilde fra video

Fri tanke har tatt sutringen til Shurika Hansen for alvorlig

Lars Gule reagerer på utspillet fra Shurika Hansen og mener hun er inkonsekvent og uærlig.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2019 kl 10:59

DEBATT:

Shurika Hansen prater inkonsekvent og uærlig når hun til Fri tanke sier:

– Dere utsetter meg for stor fare når dere omtaler meg på den måten, uten at jeg får svare for meg. Nå må jeg ha ekstra beskyttelse når jeg skal snakke. Jeg vet ikke om dere har innsikt eller selvinnsikt nok til å forstå hvor feil dette blir.

Hansen skriver på et nettsted som spyr ut hat og forakt mot islam og muslimer – og mot en rekke navngitte personer (inkludert meg – jeg har vel fått noe slik som 1 000 personangrep rettet mot meg i kommentarfeltet på dette nettstedet etter tre-fire «artikler» om meg, og som i seg selv stort sett er hatefulle personangrep).*

Hun er fast kommentator der. Hennes navn ligger som et av flere som også er redaksjonelle medarbeidere, inkludert redaktør Helge Lurås' og nyhetsredaktør Lars Akerhaugs navn. Hun er medarbeider i Resett. Dermed handler ikke dette om «guilt by association». Ingen har sagt at alle i Resett mener og skriver det samme, men det vi sier er at Resett sprer hat, hets og rasisme.

Dette er Hansen en del av, uansett om hennes egne kommentarer ikke inneholder direkte rasistiske og/eller islamofobe formuleringer.

Hansen har også en Facebook-side. Dere kan sjekke der hva hun skriver – og så se hva som følger i kommentarfeltet. Joda, hun sier hun ikke vil ha personangrep – men lar dem stå. Det er vel i yttringsfrihetens navn? Da bør hun vel selv tåle å bli omtalt uten å skulle svare i samme artikkel.

Eller krever hun presseetikk av andre, men er ikke villig til å opptre etisk selv? Som sagt, dette er inkonsekvent skvalder fra Shurika Hansen. Selvsagt tiljublet av egen tilhengerskare. Sutringen til Hansen og resten av Resett-gjengen og deres tilhengere er kvalmende. De skal tas alvorlig når de møter kritikk – for da er det andre som misbruker ytringsfriheten eller setter Resett-gjengen i fare. Men det gjør ikke Resett!?

Fri tanke har nesten tatt sutringen hennes for alvorlig.

*) Når Hansen påstår hun blir utsatt for fare ved å bli omtalt i sammenheng med Resett, bør hun tenke på hvilken fare Resett utsetter andre for når de skriver som de gjør. Jeg har aldri hørt eller sett Hansen ta avstand fra det som skjer på Resetts sider.

Debatt Vis flere

DEBATT: Trenger alle livssyn å være gjensidig ekskluderende?

– Forsvarer jeg en bredere livssynsdefinisjon enn Gran? På en måte, ja, på andre måter, ikke nødvendigvis, skriver Arild Tornes.