Kontakt
Generalsekretær i Menneskeverd, Morten Dahle Stærk (t.h.), avviser kobling til det europeiske kristenkonservative nettverket Agenda Europe.
Ber om å bli strøket fra lista.
Even Gran
Publisert: 05.11.2019 kl 11:39
I går skrev vi om det ytterliggående kristne nettverket «Agenda Europe» og deres forsøk på å påvirke europeisk politikk. «Agenda Europe»-bloggen har én norsk organisasjon lenket opp fra sin liste over presumptivt allierte i ulike land, nemlig organisasjonen Menneskeverd.
De markedsfører seg som Norges eneste livsvernorganisasjon som jobber for «livsrett, likeverd og livshjelp». Hovedsakene er å innskrenke retten til selvbestemt abort («ethvert menneskeliv starter i befruktningsøyeblikket»), kamp mot fosterdiagnostikk og aktiv dødshjelp.
Generalsekretær i Menneskeverd, Morten Dahle Stærk, sier til Fri tanke at aldri har hørt om Agenda Europe-nettverket.
– Menneskeverd kjenner ikke til og har følgelig ikke noe samarbeid med nettverket Agenda Europe, skriver han i en epost.
Dahle Stærk opplyser at Menneskeverd ikke driver med familiepolitikk, og at de tar avstand fra Agenda Europe prinsipielle åpning for dødsstraff.
– Dette står i direkte motsetning til ideen om hvert menneskes verdi. Etter vår mening er dødsstraff og dødshjelp to sider av samme sak: Det finnes ikke legitime grunner til at staten skal ta livet av egne innbyggere, skriver han.
Generalsekretæren opplyser at Menneskeverd har en helt åpen agenda, og de jobber for tre tydelige politiske må. De ønsker å styrke fosterets rettigheter i lovverket (dvs. innskrenke retten til selvbestemt abort), arbeide for likeverd for alle uavhengig av egenskaper og å unngå innføring av statlig dødshjelp i Norge.
Dahle Stærk forteller at han i dag har tatt kontakt med Agenda Europe og bedt dem fjerne lenken til Menneskeverd.
– Vi kan selvsagt ikke styre hvilke nettsider som linker til oss, men vi håper de fjerner lenken, sier han.
Klikk på et nøkkelord for å vise andre relevante artikler.
Fritanke.no - dette nyhetsnettstedet - fungerer i dag som et arkiv for over 4500 nyhetssaker, reportasjer, kommentarer og bakgrunnsartikler mm. produsert i perioden august 2006 - januar 2022.
«Man kan ikke overlate spørsmålet om ytringsfrihetens grenser til folk med antipluralistiske holdninger,» fastslår Sylo Taraku.
Regnbueflagget vaier fra Humanismens hus, som slik markerer EuroPride 2014. For religiøse samfunn er det tillatt å diskriminere homofile. Må religionsfrihet få stå over retten til ikke å møte diskriminering? (21.6.2014)