Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Den katolske kirke nekter straffeskyld i medlemsjukssaken, og nekter ansatte å snakke med journalisten

Den katolske kirke nekter straffeskyld i medlemsjukssaken, og nekter ansatte å snakke med journalisten

Oslo katolske bispedømme:

Gir ansatte munnkurv

Leder Lisa Wade i Oslo katolske bispedømme kaller det illojalt å snakke med media.

Publisert:

– Å ringe aviser og være anonym kilde anser jeg som illojalt, skriver fungerende administrativ leder Lisa Wade i Oslo katolske bispedømme i en epost til kirkens ansatte, skriver Vårt Land.

Wade ble midlertidig ansatt da bispedømmet, biskop Bernt Ivar Eidsvig og økonomisjefen i vår ble anmeldt for grovt bedrageri. Hun oppfordrer isteden dem som har vesentlige opplysninger om medlemsregistersaken, om å kontakte politiet eller ta det opp internt i organisasjonen.

Oslopolitiet etterforsker om kirken har fått mange millioner kroner for mye i tilskudd. Kirken har innrømmet å ha meldt inn personer uten å spørre dem først. Også Fylkesmannen i Oslo og Akershus har satt i gang egen undersøkelse.

Lovstridig i det offentlige

Advokat Jon Wessel-Aas sier Wades beskjed ville vært lovstridig i en offentlig etat.

– I en privat organisasjon som dette bispedømmet er, vil jeg ikke si at beskjeden er ulovlig, men at den gir uttrykk for en ulovlig holdning, sier han.

Ettersom saken er under etterforskning, ønsker ikke Wade å gå i detalj. Hun understreker imidlertid at ansatte som sitter på informasjon, kan sende dette til ledelsen eller direkte til politiet eller fylkesmannen. I en epost til Vårt Land skriver hun at å sende informasjon til mediene ikke vil anses som «forsvarlig varsling» etter arbeidsmiljøloven

(©NTB)

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus