Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Ingen vokser raskere enn Den katolske kirke.

Ingen vokser raskere enn Den katolske kirke.

Har fått 16.000 flere medlemmer på ett år:

Katolikkene jevnstore med HEF

Human-Etisk Forbund har i lang tid betegnet seg selv som "Norges nest største livssynssamfunn etter Den norske kirke". Det kan det bli slutt på.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2011 kl 15:02

Den romersk-katolske kirke er i sterk vekst, og har i 2011 fått godkjent 83.000 støtteberettigede medlemmer. Human-Etisk Forbund slår dem fortsatt på målstreken med sine 83.100 støtteberettigede medlemmer (inkludert innrapporterte barn), men det er jevnt løp.

Dermed later det til at den ivrige medlemsføringen fra katolikkenes side, som Fritanke.no skrev om i denne saken, har båret frukter. Den katolske kirke har faktisk rapportert inn hele 16.000 flere medlemmer i år enn i fjor. Det er en økning på 24 prosent fra 2010, melder Statistisk sentralbyrå.

HEF kunne ha vært mye større

Selv om katolikkene har vært ivrige med å melde inn folk som har blitt døpt i den katolske kirke, er det heller ingen tvil om at økt innvandring fra katolsk-dominerte land som Polen spiller en stor rolle. Stadig flere etnisk norske melder også overgang til katolisismen.

I tillegg må det nevnes at HEFs medlemstall trolig hadde vært godt over 100.000 hvis forbundet hadde gjort som mange andre religiøse livssynsorganisasjoner, og automatisk ført opp medlemmers barn som støtteberettigede medlemmer. Alle barn som innberettes som støtteberettigede fra HEF, er aktivt og frivillig innrapportert av foreldrene. De strykes automatisk når de blir 15 år.

HEF kunne ha fått over 10 millioner kroner ekstra i året hvis de hadde gått over til å føre opp barn på samme måte som statskirken og mange av de religiøse livssynsamfunnene gjør.

Les hele pressemeldingen fra SSB

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus