Kritikk av islam får ofte ytterliggående muslimer ut i gatene. Dette bildet er fra Indonesia og protestene mot Basuki Tjahaja Purnama i 2017. FOTO: Wikipedia commons@Cahaya Maulidian

Rektor irettesatte student for å ha skulket – ble drept

Studenten Faheem droppet undervisning for å delta på en islamist-demonstrasjon og ble irettesatt av rektor. Det var i seg selv blasfemi, mente studenten, og rektor måtte bøte med livet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.01.2018 kl 16:39

Fritanke.no - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

– Jeg har blitt opplært til å drepe blasfemikere og ikke være redd for å konfrontere dem som fornærmer Gud. Jeg drepte ham. Jeg innrømmer og tilstår det, skal drapsmannen ha sagt da han ble arrestert.

Dødssynden til den drepte rektoren ved Islamia College i den pakistanske byen Charsadda, Sareer Ahmed, skal ha vært at han irettesatte studenten for å ha droppet undervisning og dratt på en islamistisk demonstrasjon i hovedstaden Islamabad i protest mot foreslåtte oppmykninger i Pakistans blasfemilovgiving.

Dette mente drapamannen var så ille – ja, blasfemisk – at rektor fortjente å dø. Sareer Ahmed ble drept med seks skudd, melder avisa den engelskspråklige pakistanske avisa Dawn.

Islamistene ga seg ikke før alle krav var innfridd

I Pakistan risikerer man dødsstraff hvis man blir kjent skyldig i blasfemi, men landet aksepterer selvsagt ikke at folk tar loven i egne hender. Drapsmannen er derfor arrestert og er under etterforskning.

Nettstedet VOA-news melder at demonstrasjonene i Islamabad mot oppmykningene i blasfemiloven nærmest lammet den pakistanske hovedstaden i tre uker. De sluttet først da regjeringen ga etter for alle kravene fra islamistene, inkludert å fjerne justisministeren.

Løse beskyldninger om «blasfemi» kan føre til drap

Nyhetsnettstedet rapporterer om en svært amper stemning blant Pakistans islamister. Løse beskyldninger om blasfemi kan oppildne lynsjemobber til drap og mishandling av angivelige «blasfemikere».

Det så vi blant annet i april i fjor da studenten Mashal Khan ble sparket i hjel av illsinte islamister på i byen Mardan. Drapet på Mashal Khan har ført til store protester over hele Pakistan, og politiet har arrestert nesten 60 personer for å ha vært involvert i drapet.

Tidligere denne uka rapporterte vi om truslene mot ett av styremedlemmene i den internasjonale humanistorganisasjonen IHEU, den kvinnelige sekulære aktivisten Gululai Ismail.

Minst 65 personer har blitt drept av islamistiske ekstremister i Pakistan på grunn av påstander om blasfemi siden 1990, melder avisa Dawn.

Siste nytt i Nyheter

Skolegudstjeneste stod på timeplanen som vanlig undervisning

Fram til nå har skolegudstjeneste ganske enkelt blitt satt opp på ukeplanen på barneskolen i Surnadal. Nå lover de bot og bedring.

– Vanskelig å finne helter i ungarsk politikk

I sin nye bok «Ungarn» beskriver Øyvind Strømmen landet som sterkt preget av en turbulent historie og mistro til det liberale demokratiet. Men bildet er mer nyansert enn det norske medier forteller oss, mener han.

KrF fikk ikke gjennomslag for å pålegge skolene å si ja til gudstjeneste

Flertallspartiene har tatt en prat og blitt enige om at de ikke har noen sanksjonsmuligheter hvis skolene ikke vil følge den planlagte veiledningen fra staten om skolegudstjeneste.

 
Humanistisk Ungdom delt på midten når det gjelder omskjæring

HU-leder Kristoffer Stokkeland måtte bruke dobbeltstemme for at sentralstyret skulle konkludere.

Speideren har blitt mer inkluderende når det gjelder religion

Før måtte man være «åpen for Gud og Hans ord». Nå holder det å «søke sin tro og respektere andres».

– Han ønsker opplagt å gi den katolske kirke en spesiell status

Frankrikes president Emmanuel Macron vil «reparere» forholdet mellom stat og kirke. Franske sekularister er bekymret for om han vil utfordre laïcité, mens menneskerettighetsekspert Ingvill Thorson Plesner ser andre tolkningsmuligheter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse