Kritikk av islam får ofte ytterliggående muslimer ut i gatene. Dette bildet er fra Indonesia og protestene mot Basuki Tjahaja Purnama i 2017. FOTO: Wikipedia commons@Cahaya Maulidian

Rektor irettesatte student for å ha skulket – ble drept

Studenten Faheem droppet undervisning for å delta på en islamist-demonstrasjon og ble irettesatt av rektor. Det var i seg selv blasfemi, mente studenten, og rektor måtte bøte med livet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.01.2018 kl 16:39

Fritanke.no - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

– Jeg har blitt opplært til å drepe blasfemikere og ikke være redd for å konfrontere dem som fornærmer Gud. Jeg drepte ham. Jeg innrømmer og tilstår det, skal drapsmannen ha sagt da han ble arrestert.

Dødssynden til den drepte rektoren ved Islamia College i den pakistanske byen Charsadda, Sareer Ahmed, skal ha vært at han irettesatte studenten for å ha droppet undervisning og dratt på en islamistisk demonstrasjon i hovedstaden Islamabad i protest mot foreslåtte oppmykninger i Pakistans blasfemilovgiving.

Dette mente drapamannen var så ille – ja, blasfemisk – at rektor fortjente å dø. Sareer Ahmed ble drept med seks skudd, melder avisa den engelskspråklige pakistanske avisa Dawn.

Islamistene ga seg ikke før alle krav var innfridd

I Pakistan risikerer man dødsstraff hvis man blir kjent skyldig i blasfemi, men landet aksepterer selvsagt ikke at folk tar loven i egne hender. Drapsmannen er derfor arrestert og er under etterforskning.

Nettstedet VOA-news melder at demonstrasjonene i Islamabad mot oppmykningene i blasfemiloven nærmest lammet den pakistanske hovedstaden i tre uker. De sluttet først da regjeringen ga etter for alle kravene fra islamistene, inkludert å fjerne justisministeren.

Løse beskyldninger om «blasfemi» kan føre til drap

Nyhetsnettstedet rapporterer om en svært amper stemning blant Pakistans islamister. Løse beskyldninger om blasfemi kan oppildne lynsjemobber til drap og mishandling av angivelige «blasfemikere».

Det så vi blant annet i april i fjor da studenten Mashal Khan ble sparket i hjel av illsinte islamister på i byen Mardan. Drapet på Mashal Khan har ført til store protester over hele Pakistan, og politiet har arrestert nesten 60 personer for å ha vært involvert i drapet.

Tidligere denne uka rapporterte vi om truslene mot ett av styremedlemmene i den internasjonale humanistorganisasjonen IHEU, den kvinnelige sekulære aktivisten Gululai Ismail.

Minst 65 personer har blitt drept av islamistiske ekstremister i Pakistan på grunn av påstander om blasfemi siden 1990, melder avisa Dawn.

Siste nytt i Nyheter

Nå kan britiske humanister gifte seg på Jersey

Humanistisk vigsel er fortsatt ikke anerkjent i England, Wales og Nord-Irland. Men nå har kanaløya Jersey åpnet opp en mulighet for britiske humanister med gifteplaner.

Tror omskjæringsforbud på Island blir vedtatt

Island ligger an til å bli det første landet i verden som forbyr omskjæring av mindreårige gutter. Forslaget har et politisk flertall i ryggen, ifølge vår kilde.

Human-Etisk Forbund sterkt kritisk til Forsvarets navneforslag

– Feltprestene må endre navn til «lutherske livssynsveiledere» hvis vi skal gå med på dette, er tilbakemeldingen fra Human-Etisk Forbund.

 
Oslo Rådhus ikke lenger tilgjengelig for Humanistisk vigsel

Det rødgrønne byrådet åpnet for humanistiske vigsler i Oslo Rådhus fra den 1. januar 2017. Ett år senere er det slutt.

Vil vise at det ikke er «åndsfattig» å basere seg på vitenskap

Musikkprosjektet Amino prøver å gjenskape stemningen fra tv-serien Cosmos.

Vil forklare sin tidligere sjef hva som er feil i regjeringens lovforslag

Torsdag 1. februar overtok Trond Enger sjefsstolen etter Kristin Mile i Human-Etisk Forbund.

ANNONSE
Annonse