Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Tom Hedalen tar ikke gjenvalg som styreleder i Human-Etisk Forbund. Han går av på landsmøtet i 2021.

Tom Hedalen tar ikke gjenvalg som styreleder i Human-Etisk Forbund. Han går av på landsmøtet i 2021.

Tom Hedalen gir seg som styreleder

Etter nesten ti år er det slutt for sivilingeniøren fra Konnerud i Drammen.

Publisert:

Tom Hedalen har en lang merittliste i Human-Etisk Forbund. Han har tidligere vært fylkesleder i Buskerud. I 2011 ble han valgt til nestleder i hovedstyret og to år senere, i 2013, ble han valgt som styreleder.

Når han takker for seg på landsmøtet neste år, i 2021, har han med andre ord sittet sammenhengende i Human-Etisk Forbunds hovedstyre i ti år, og som styreleder i åtte.

– Så vidt jeg har regnet meg fram til, er det bare forbundets grunnlegger Kristian Horn som har sittet lenger enn meg sammenhengende som styreleder, og da er det kanskje på tide å gi seg. Det er på tide å slippe nye krefter til, sier Hedalen til Fri tanke.

Sjef for ny E-18 ut av Oslo

Hedalen har nylig fått jobben som prosjektleder i Vegvesenet for den nye og omstridte E-18-utbyggingen vest for Oslo. Han legger ikke skjul på at dette er litt av årsaken til at han gir seg.

– Det vil selvsagt bli en krevende jobb å lede arbeidet med Vestkorridoren. Å være styreleder i Human-Etisk Forbund innebærer også mye møter og reising. Så det er selvsagt en prioritering av min egen tid som ligger til grunn her. Samtidig har jeg også lyst på en periode til, men det er vel en god regel å gi seg mens man fortsatt synes det er moro, sier han.

Bortgjemt annonsering

Hedalen annonserte nyheten torsdag i forrige uke på det sosiale nettstedet Linkedin, under en av de tre profilene han har der. I meldingen takker Hedalen tillitsvalgte, frivillige, medlemmer og ansatte for tilliten, engasjementet, samarbeidet og diskusjonene gjennom ti år.

Den litt bortgjemte annonseringen har gjort at mange ikke har fått det med seg. Han har ikke annonsert nyheten på Facebook eller Twitter. Sist helg var det møte i Human-Etisk Forbunds sentralstyre, men heller ikke her kunngjorde Hedalen sin avgang i plenum.

– Jeg har informert valgkomiteen, slik jeg bør. Ellers har jeg fortalt det til en del av de som har vært tett på meg som styreleder. De hadde fått vite på forhånd, sier han.

– Har du noen favoritt som din etterfølger?

– Jeg skal ikke legge noen føringer på den prosessen, og kommer ikke til å si noe offentlig. Men jeg skal stemme under landsmøtet og har mine oppfatninger. Dem skal jeg dele med valgkomiteen, men ikke med noen andre, sier han.

#HovedstyrevalgVis flere

Tom Hedalen gir seg som styreleder
– Jeg savner HEFs stemme i mange debatter
Tom Hedalen er Human-Etisk Forbund nye leder

Tom Hedalen er Human-Etisk Forbund nye leder

Det nye hovedstyret til Human-Etisk Forbund er nå valgt, og Tom Hedalen skal de neste to årene lede forbundet. Tidligere stortingsrepresentant for SV, Lisbeth Holand, er ny nestleder. (2.6.2013)