Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Rundt 60 nasjoner fra hele verden er nå representert på World Humanist Congress som arrangeres i Oslo i august.

Rundt 60 nasjoner fra hele verden er nå representert på World Humanist Congress som arrangeres i Oslo i august.

Verdenskongressen:

Rundt 450 påmeldte så langt

I august kommer det opp mot 600 humanister fra over 60 ulike land til Oslo. Prognosen på antall deltagere er noe nedjustert siden sist.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2011 kl 15:32

Alle kontinenter er representert når World Humanist Congress arrangeres i Oslo 12.-14. august. Nå regner arrangørene med at det kommer mellom 500 og 600 deltagere.

– Det er kanskje litt færre enn vi har håpet på i våre mest optimistiske anslag, men vi er veldig fornøyd med påmeldingen og den geografiske spredningen så langt. Husk at vi allerede har flere påmeldte enn det var på den forrige humanistiske verdenskongressen i Washington, USA, i 2008. Selv om earlybird-fristen med redusert konferanseavgift gikk ut 15. mai, så får vi inn nye påmeldinger hver dag, sier leder av arrangementkomiteen, Hege Winje.

Alt eller ingenting

Winje ønsker seg spesielt flere deltagere fra Norge, men medgir at konferanseavgiften på 3000 kroner kanskje er i høyeste laget for mange.

– Det er fortsatt godt med plass på konferansen, så vi håper virkelig flere HEF-medlemmer benytter anledningen til å få møtte humanister fra hele verden. Det er flere fylkeslag som har satt av penger for å støtte medlemmer som ønsker å delta. Det er også viktig å få med seg at konferanseavgiften inkluderer mat og drikke alle de tre dagene, sier hun.

Hun er sikker på at det blir en veldig bra konferanse uansett hvordan deltakerantallet ender opp.

– Blir det mulig å delta på enkeltforedrag eller kjøpe inngang bare for en dag?

– Nei, det blir det ikke. Her må man melde seg på alt eller ingenting. Vi har ikke ønsket å stykke opp konferansen og la folk betale for de bitene de vil ha. Erfaring viser at da blir konferansen veldig oppstykket. Mange dropper for eksempel middagene på kveldstid. Det er synd, fordi dette en viktig arena for sosial kontakt. I tillegg er en slik oppstykket modell mye mer ressurskrevende å administrere, sier hun.

Mellom

Leder i kongresskomiteen Roar Johnsen, forteller at deltagerne nå kommer fra over 60 forskjellige land.

– Det er selvsagt flest fra Europa, men ellers er deler av Afrika og Asia godt representert. Vi har med nesten tjue land fra Afrika og ti fra Asia. Alle verdensdeler er med. Earlybird-rabatten før 15. mai hjalp godt for påmeldingen, forteller han.

– Kan det tenkes at noen av de 450 påmeldte ikke er reelle konferansedeltagere, men folk som bare melder seg på for å få visum til Norge?

– Dette er et kjent problem som også utenrikstjenesten er bevisste på, men jeg tror vi har luket ut de fleste av disse, sier Johnsen.

Kronprins Haakon og Jonas Gahr Støre

De to mest prominente norske gjestene på konferansen blir Kronprins Haakon og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Eller kommer den bangladeshiske forfatteren, feministen og forskeren Taslima Nasrin, den religionskritiske biologiprofessoren PZ Meyers, samt fredsforsker Johan Galtung.

Andre navn på lista er Richard Norman, Linda Polman, Roy W. Brown, Gulalai Ismail , Greg M. Epstein, Vikas Gora, Judith Hand, Jeremy Gunn, Jason Torpy, Sophie in‘t Veld, Heiner Bielefeldt, Erik Assadourian, Wendy James, David Pollock, Naomi Phillips, Peter Eigen og Tove Beate Pedersen.

Du kan lese mer om innlederne her

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus