Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Her er det øverste treffet som kom på søkestrengen "NWO" i Retriever i går. "NWO" er en forkortelse for "New World Order" som er en klassisk konspirasjonsteori om en skjult verdensregjering som - egentlig - styrer alt.

Her er det øverste treffet som kom på søkestrengen "NWO" i Retriever i går. "NWO" er en forkortelse for "New World Order" som er en klassisk konspirasjonsteori om en skjult verdensregjering som - egentlig - styrer alt.

Nyhetsspeilet fjernes fra Retriever

I oktober ble konspirasjonsnettstedet Nyhetsspeilet tatt inn som kilde i Norges ledende nyhetssøketjeneste Retriever. Nå har nettstedet blitt fjernet igjen.

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2012 kl 20:42

På nettstedet Nyhetsspeilet kan man jevnlig lese om skjulte verdensregjeringer styrt av Illuminati, jøder, frimurere og/eller romøgler. Man kan sette seg inn i sensasjonell informasjon om jordens nærstående undergang angivelig mottatt fra romvesener, samt hvordan verdens befolkning sløves ned av gift sluppet ut fra passasjerfly. Og veldig mye mer.

Nettstedet er fullt av udokumenterte fri fantasi-teorier som selvsagt kan ha en viss underholdningsverdi, hvis det ikke var for at svartsynte konspirasjonsteorier av lignende slag har gitt en god del uhyggelige konsekvenser gjennom historien. Etnisk rensing og århundrelang antisemittisme er noen av eksemplene.

Fritanke.no ønsker ikke å lenke opp artikler fra Nyhetsspeilet.

Hva gjør Nyhetsspeilet på Retriever?

Til tross for dette ble Nyhetsspeilet, i oktober i fjor, tatt inn som kilde hos Retriever - Norges ledende nyhetssøketjeneste. I kildebasen til Retriever finner vi ellers kun seriøse, profesjonelle kilder som lokale, regionale og riksdekkende dagsaviser, magasiner, fagpresse samt nettstedene til politiske partier og kommuner mm.

Fritanke.no tok i går kontakt med Retriever og spurte hva Nyhetsspeilet gjør i dette selskapet. Vi fikk snakke med Content Manager Anders Eriksen. Han hadde aldri hørt om Nyhetsspeilet før, og ba om tid til å sette seg inn i saken.

– Det skal en del til før vi vurderer kilder dit hen at de ikke får være med lenger, men i dette tilfellet har vi besluttet at Nyhetsspeilet skal tas ut.

Fjernes fra Retriever etter "helhetsvurdering"

I dag fikk vi tilbakemelding. Nyhetsspeilet fjernes fra Retriever.

– Vårt utgangspunkt er at vi ønsker å framstå som en seriøs aktør. Det skal en del til før vi vurderer kilder dit hen at de ikke får være med lenger, men i dette tilfellet har vi besluttet at Nyhetsspeilet skal tas ut, sier han.

– Hvorfor fjerner dere Nyhetsspeilet og hvorfor ble de lagt inn i utgangspunktet?

– Vi har gjort en helhetsvurdering og funnet at de ikke passer inn i profilen vår. Mer enn det vil jeg ikke si. Jeg vet ikke hvorfor de ble tatt inn, sier han.

– Noen kan kanskje mene det er relevant

Eriksen understreker at Retriever ønsker å gi kundene sine det de etterspør, og at det godt kan tenkes at noen kunder vil mene det er relevant å få informasjon om hva som står på Nyhetsspeilet.

Likevel har de nå altså, etter en helhetsvurdering som Eriksen ikke vil konkretisere ytterligere, konkludert med at Nyhetsspeilet ikke passer inn i profilen.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus