Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Ingunn Røiseland har gått på engleskolen til prinsesse Märtha, og nå skal hun starte opp for seg selv.
 Foto: NRK webtv

Ingunn Røiseland har gått på engleskolen til prinsesse Märtha, og nå skal hun starte opp for seg selv. Foto: NRK webtv

– Jeg er ikke antisemitt

Ingunn Røiseland fra Engleskolen i Skien føler det er dypt urettferdig å bli slått i hardtkorn med antisemitter i Fritanke.no-artikkelen "Engler i dårlig selskap".

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2011 kl 12:32

I artikkelen "Engler i dårlig selskap" publisert her på Fritanke.no den 13.4. skriver John Færseth om nettstedet Nyhetsspeilet som, ifølge Færseth, sprer holocaustfornektelse og annet antisemittisk tankegods.

Dette er også et nettsted der prinsesse Märthas engleskole-elev Ingunn Røiseland har lagt ut flere artikler.

Færseth forteller at Røiseland samarbeidet med Nyhetsspeilets redaktør Hans Gaarder om kampanjen mot svineinfluensavaksine vinteren 2009-2010. Gaarder bruker det antisemittiske falsumet Sions vises protokoller som autoritativ kilde på Nyhetsspeilet, samt at han trekker jødeutryddelsene under 2. verdenskrig i tvil.*

Færseth skriver ikke at Røiseland selv har antisemittiske holdninger, men antyder at hun, gjennom sitt samarbeid med miljøet rundt Nyhetsspeilet, har havnet "i dårlig selskap".

– Inkvisisjonen gjør som den vil

Ingunn Røiseland skriver i et debattinnlegg på Fritanke.no i dag at hun har inntrykk av at det ikke nytter, uansett hvor høyt hun roper at hun ikke er antisemitt.

– Det hjelper lite å rope av mine lungers fulle kraft at jeg ikke er, aldri har vært og ikke kommer til å bli antisemitt,- har inkvisisjonen bestemt seg for å rykke inn så rykker den inn, skriver hun.

Ut over dette, kommenterer hun ikke John Færseths artikkel direkte. Røiseland bruker heller anledningen til å kommentere HEFs kampanje Ingen liker å bli lurt.

Hun mener det finnes et grunnpremiss for mellommenneskelig kommunikasjon har blitt brutt gjennom denne kampanjen; den grunnleggende respekten for andre menneskers integritet og uttrykksfrihet.

– HEF har gått inn for et brudd med denne tradisjonen i en grad vi sjelden har sett maken til, konstaterer Ingunn Røiseland.

Hun mener aksjonen har medført et "verbalt artilleri som har til hensikt å rive ned omdømme, selvtillit, troverdighet og inntektsgrunnlag til de mange utøverne av alternative tjenester".

Les hele svaret fra Ingunn Røiseland her

--

* RETTELSE:

I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev vi at "Gaarder har ved flere anledninger brukt det antisemittiske falsumet Sions vises protokoller for å argumentere for jødenes planer om verdensherredømme". Vi har ikke dekning for denne formuleringen, og beklager dette overfor Gaarder.

Det vi imidlertid har dekning for er at Gaarder tillater skribenter på sitt nettsted å bruke Sions vises protokoller som autoritativ kilde. Et søk etter "sions vises" på Nyhetsspeilet viser også at Gaarder selv ved to anledninger gjort dette (i artiklene "Norske mediers samlede TABU-oversikt" og "VM i fotball og deltagerlandene"). Sions vises protokoller er et antisemittisk falsum som utgis for å være en jødisk plan om å oppnå verdensherredømme.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus