Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

130 nye medlemmer på fire dager

HEFs kampanje mot det nye KRLE-faget har så langt vært en suksess. På torsdag ble en film om faget delt på sosiale medier.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2014 kl 16:03

En film produsert av Human-Etisk Forbund på 93 sekunder, om bakgrunnen for regjeringens nye "KRLE-fag", ble delt på sosiale medier sist torsdag. I dag morges gjorde Human-Etisk Forbund opp status. Forbundet har fått 130 nye medlemmer så langt.

300.000 medlemmer?

Kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, Agnieszka Bryn, er godt fornøyd med resultatet. Hun mener forbundet har et stort potensial for medlemsøkning.

- Dette er veldig spennende og vi følger med hver dag. Vi ønsker vi å treffe folk som sympatiserer med oss fra før og vise en viktig sak som vi har jobbet med tidligere – og som vi skal mobilisere rundt fremover, sier hun.

Bryn håper flere vil dele kampanjefilmen. Hun forteller at en befolkningsundersøkelse nylig viste at nesten 300.000 personer tror at de medlemmer i Human-Etisk Forbund, mens det bare er registrert omlag 82.000 medlemmer.

En annen undersøkelse HEF nylig gjennomførte forteller at hver fjerde person som melder seg inn i forbundet har tenkt på saken i mer enn fem år.

Denne undersøkelsen fant også at hele 31 prosent av de spurte slutter seg nå til et "humanistisk livssyn uten noen spesiell gudstro".

– Human-Etisk Forbund har definitivt et betydelig vekstpotensial. Debatten om kristendom i skolen blir viktig de nærmeste årene og vi ønsker å vise at mange er enig med Human-Etisk Forbund, poengterer kommunikasjonssjefen.

Ber folk ta stilling

Filmen som forbundet publiserte sist torsdag gir en kort gjennomgang av historien til KRL og det påfølgede RLE-faget, og utfordrer seeren til å ta stilling for eller mot regjeringens nye KRLE-fag.

Les mer her.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus