Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Vi er egentlig punkter av ren bevissthet og deler av guddommen som er i stand til å forme vår egen verden gjennom vibrasjonene vi sender ut, ifølge David Ickes fire timer lange foredrag.
 Foto: John Færseth

Vi er egentlig punkter av ren bevissthet og deler av guddommen som er i stand til å forme vår egen verden gjennom vibrasjonene vi sender ut, ifølge David Ickes fire timer lange foredrag. Foto: John Færseth

Vekkelsesmøte med romøgler og identitetspolitikk

Konspirasjonsteoretiker David Ickes norgesbesøk ble en pussig blanding av oppfordringer til å åpne hjertet, mannsrettigheter og utskjelling av en venstreside «dominert av George Soros».

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2018 kl 10:02

Torsdag sist uke: Konspirasjonsteoretikeren David Icke skal holde foredrag i konferansesenteret Meet Ullevaal, som ligger i Ullevål stadion i Oslo. Utenfor står det flere politibiler. Senere på kvelden blir flere voldelige antirasister anholdt idet de forsøker å ta seg inn i lokalene for å konfrontere det mange mener er et rasistisk og antisemittisk budskap.

Men det er også de eneste tumultene i forbindelse med arrangementet. Blant de som har billett og får komme inn er blant annet frimannsdronning Ingunn Sigurdsdatter og Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

Apokalypse og livskraft

Den tidligere sportskommentatoren Icke fikk plutselig stjernestatus i 1991, da han midt under et TV-intervju i 1991 erklærte seg som sønn av Gud, begynte å snakke om en kommende apokalypse og hvordan alt egentlig var del av en universell livskraft.

Et budskap som ikke skiller seg sterkt fra de som sirkulerer andre steder i alternativbevegelsen, der mange av tilhengerne hans tradisjonelt har kommet fra.

Men så var det teorien om at verden styres av øgler i menneskeham.

Ja, du leste riktig. Ifølge David Icke kontrolleres verden av en skjult maktelite som i virkeligheten tilhører en utenomjordisk rase av øgler. En påstand som har skaffet ham en god del publisitet i årenes løp. Spesielt fordi «romøglene» blir sagt å inkludere såpass kjente navn som dronning Elisabeth, George W. Bush og – av en eller annen grunn – countrysangeren Kris Kristofferson.

Utsolgte hus

Til tross for eller på grunn av dette, har bøkene hans blitt bestselgere. Han har flere ganger solgt ut Wembley Arena i London, og tilhengerne hans skal blant annet inkludere Al Jourgensen fra industrimetalbandet Ministry.

Samtidig som romøglene nok har bidratt til å gi Icke oppmerksomhet, er temaet også noe som splitter tilhengerne.

– Det handler egentlig om mennesker som er styrt av reptilhjernen sin, hører jeg noen si i det jeg går inn i lokalet.

Det er første gang David Icke besøker i Oslo, selv om det ikke har manglet på forsøk tidligere. På 2000-tallet nedla styret i Alternativt Nettverk flere ganger veto mot å invitere ham til alternativmesser.

Avleggs konspiritualitet

På en måte føles det hele litt på overtid. Det er ikke flere enn 250 mennesker i den utsolgte salen, selv om det er umulig å si om Icke i prinsippet kunne ha trukket flere med et større lokale.

Men i en tid der andre kjente navn som Alex Jones og Red Ice Creations Henrik Palmgren har tonet ned de villeste konspirasjonsteoriene om UFOer og chemtrails til fordel for Donald Trump og «hvit nasjonalisme», virker den nyreligiøst inspirerte konspiritualiteten som Icke står for litt avleggs.

– David Icke er vel mest av alt en religiøs leder, hvisker sidekameraten min til meg, mens en video av jøder, kristne og muslimer som sammen synger Bob Marleys «One Love» drønner fra lerretet og høyttalerne.

Det er akkurat så søtladent, om enn i og for seg vakkert, som man kan vente seg hos en som i hvert fall tradisjonelt har henvendt seg til alternativmiljøet.

Vekkelsesmøte

Publikum er temmelig jevnt fordelt mellom gamle og unge, mellom kvinner og menn. Noen seter bortenfor meg sitter det som ser ut til å være en mor og datter, begge like tilsynelatende frelste. Noen rader bak oss sitter Hans Jørgen Lysglimt Johansen fra Alliansen, som har vakt oppsikt med gjentatte rasistiske og antisemittiske utspill.

På lerretet kan vi lese hvordan folk har hånet Icke for å fortelle sannheten.

Billettene har kostet nesten fem hundre kroner stykket. Samtidig er det liten tvil om at Icke jobber hardt for pengene. Han går frem og tilbake, gestikulerer, hisser seg opp og roer seg ned igjen, mens han fremfører budskapet sitt.

At dette er et vekkelsesmøte for menigheten, kommer stadig frem i form av sukkende «ja» og «riktig!»

Fanget i nettet

Over de neste fire (!) timene får vi høre hvordan vi egentlig er punkter av ren bevissthet og deler av guddommen som er i stand til å forme vår egen verden gjennom vibrasjonene vi sender ut. Men noe har gått galt. Svært galt. Mørke krefter har hjernevasket oss gjennom organisert religion, skoler, media, vitenskap og medisin, og truer med å gjøre oss til slaver under en verdensregjering der vi etter hvert skal smelte sammen med kunstig intelligens og bli til maskiner.

Det tar rundt en time før Icke kommer til de virkelig saftige bitene:

Mennesker flest er fanget i et enormt edderkoppnett, forklarer Icke. De ytterste maskene består av synlige aktører som regjeringer, politikere og religiøse ledere. Lenger inne finner vi ulike skjulte brorskap som frimurere og jesuitter.

Øgler i menneskeham

Innerst i nettet finner vi de virkelige maktelitene – ikke kroppslige, men åndelige vesener – som kommuniserer med oss ved hjelp av mellomvesener. Alle gamle mytologier forteller om hvordan utenomjordiske vesener blandet arvestoff med mennesker for å skape hybrider, forklarer Icke. Og alle monarkier hviler på ideen om at konger og adel har annerledes DNA enn andre, som må holdes ren.

Som utfyllende info flimrer bilder fra det gamle Mesopotamia over lerretet. Bilder som tilsynelatende viser en blanding av mennesker og monstre.

Det som først og fremst har skapt vansker for Icke, er påstander om at øglene i virkeligheten er en «kode» for jøder. Noe Icke ikke akkurat har gjort sitt for å dempe ved å anbefale det antisemittiske verket «Sions vises protokoller», antyde at jøder stod bak begge verdenskriger og forsvare holocaustbenektere.

Og ganske riktig viser de hemmelige og sataniske organisasjonene seg å inkludere sionistene, selv om Icke gjør det klart at han ikke mener jøder flest. Israel «eier» Donald Trump og dikterer USAs politikk i Midtøsten.

Alt-right

I det hele tatt skal det bli stadig mer tydelig at også Icke er i full gang med å knytte seg opp mot alt-right-bølgen.

Noe av det første han gjør i foredraget, er å lange ut mot alle som føler seg krenket eller provosert av andres utsagn, enten det nå handler om rase, legning eller kjønn.

Han viser til Gandhi og til Martin Luther King, som ville «skammet seg over dagens antirasister». For det de sistnevnte gjør, er å definere mennesker ut fra gruppetilhørighet basert på ytre, fysiske hylstre. LGBTQ-begrepet får stadig nye bokstaver som skal dele folk opp og åpne for nye former for krenkelse, påpeker han.

Icke understreker flere ganger at han ikke har noe imot folk som faktisk er transkjønnede. Men dette handler ikke om like rettigheter. Maktelitene og deres overordnede åndsmakter forsøker å splitte folk opp, og gjøre barn og unge forvirret over sin egen seksualitet og kjønn.

George Soros, selvfølgelig

Gang på gang langer han ut mot alle typer identitetspolitikk og en venstreside som ifølge ham er overtatt og styrt av den ungarsk-jødiske forretningsmannen George Soros, selve standardbusemannen innenfor dagens høyrevridde konspirasjonskultur.

Soros står bak «kampanjen» mot Trumps kandidat til Høyesterett Brett Kavanaugh, og Ungarns statsminister Victor Orban fortjener ære for å ha gjennomskuet ham.

Til sammenligning nevner Icke i løpet av de fire timene ikke én eneste gang rasisme eller diskriminering som del av problemet, bortsett fra når han kommer inn på hvordan hvite menn nå befinner seg lavest i hierarkiet. Ikke bare hvite menn, men menn generelt som ledd i kampen mot testosteron som gir folk ryggrad til å stå imot det kommende tyranniet.

Alt sammen besvares pussig nok flere ganger med både applaus og bifallende sukk fra flere kvinnelige publikummere.

Endre tankesett

Så hva kan vi gjøre for å hindre at kunstig intelligens som i virkeligheten er vesener fra en annen dimensjon tar over og gjør oss til slaver i en politistat eller laster oss opp i skyen for godt?

Fordi vi til syvende og sist skaper vår egen verden slik Icke selv gjorde da han tenkte seg frisk fra sin egen leddgikt, ser løsningen først og fremst ut til å være å endre tenkesettet vårt.

Revolusjonene de siste årene fra «kuppet» i Ukraina til den arabiske våren har vært en del av forberedelsene til en kommende erobringskrig mot Russland, og dermed langt fra noen løsning. I stedet må vi åpne hjertene, og la den guddommelige energien fylle oss. Da vil brikkene falle på plass, og nye muligheter åpne seg.

Om vi ikke kan forandre verden, kan vi i det minste bli rike på visjonene våre, er kanskje moralen.

John Færseth er journalist og forfatter. Han har blant annet gitt ut KonspiraNorge (Humanist forlag 2013). Han har også skrevet en artikkelserie i ti deler om ulike konspirasjonsteorier for Fri tanke.