Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Hannus og Paulsen: Human-Etisk Forbund - ikke plass til alle

Vi har vært medlemmer i Human-Etisk Forbund i mange år. Vår eldste sønn fylte 15 år og vi ønsket en borgerlig konfirmasjon. Ved skolestart sist høst t...

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2006 kl 09:30

Vi har vært medlemmer i Human-Etisk Forbund i mange år. Vår eldste sønn fylte 15 år og vi ønsket en borgerlig konfirmasjon. Ved skolestart sist høst tok vi derfor kontakt med vårt lokallag.

Vår sønn går på Haug skole og ressurssenter og trenger et opplegg som er tilrettelagt for funksjonshemmede. Vi ble først tilbudt å delta i den vanlige konfirmasjonsundervisningen, i følge med støttekontakt. Det ville for ham bare blitt oppbevaring, og vi fikk etter hvert forklart hans behov. Da dette tydeligvis ikke var noe lokallaget hadde erfaring med, ble vi i desember henvist videre til fylkeslaget.

Dette resulterte i en ny runde med hyppig purring fra vår side både via mail og telefon. Rett før påske trodde vi at alt var i orden. Nå skulle fylkeslaget bare komme tilbake med klokkeslett og dag for seremonien. Heller ikke denne gangen fikk vi noen tilbakemelding. Vi var nå så skuffet at vi ikke tok kontakt igjen før i mai, da for å melde oss ut av organisasjonen. Vi fortalte om årsaken og ble dagen etter for første gang kontaktet av Human-Etisk Forbund. Vi fikk både tilbud og beklagelser. Dette satte vi pris på, men det kom dessverre for sent for oss.

Det er overraskende at Human-Etisk Forbund ikke har et program for, og erfaring med konfirmasjon av funksjonshemmede. Vi oppfatter at det bare er plass til de «normale» og har derfor valgt å arrangere en egen markering.

Vi håper at Human-Etisk Forbund i fremtiden også kan gi et tilbud til de med spesielle behov.

Med vennlig hilsen
Henrik Hannus og Inger-Lise Paulsen

Les svar på dette innlegget her

Debatt Vis flere

DEBATT: Trenger alle livssyn å være gjensidig ekskluderende?

– Forsvarer jeg en bredere livssynsdefinisjon enn Gran? På en måte, ja, på andre måter, ikke nødvendigvis, skriver Arild Tornes.