Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Verdens humanistkongress 2017 er avlyst

I 2014 var det stor suksess i Oxford. I år ble det fiasko i Brasil.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2017 kl 08:43

Sist det var humanistisk verdenskongress, i august 2014, møttes rundt tusen delegater fra over 65 land i Oxford, England.

Les reportasjer fra kongressen her, her, her , her, her, og her.

Nå i august 2017 skulle suksessen gjentas, denne gangen i São Paulo, Brasil. Det blir det ingenting av.

Liten brasiliansk organisasjon uten faste ansatte

Avtroppende generalsekretær i IHEU, Carl Blackburn, forklarer i en pressemelding at avlysningen skyldes problemer med å finne sponsorer i Brasil, samt usikkerhet rundt visumregler spesielt for de som reiser via USA.

I tillegg er vertsorganisasjonen, Liga Humanista Secular do Brasil, en svært liten organisasjon uten faste ansatte, som også nylig har gått gjennom store omskiftninger, skriver Blackburn.

Han varsler at IHEU vil hjelpe den brasilianske humanistorganisasjonen med å holde en regional søramerikansk humanistkongress i nær framtid.

Én-dags konferanse i London isteden

Isteden for en stor humanistisk verdenskongress i Brasil, samarbeider nå IHEU med British Humanist Association (BHA) for å holde en én dags internasjonal konferanse i London i august.

Tema er de globale utfordringene nasjonalisme, populisme, religiøs ekstremisme og behovet for å møte autoritære krefter med demokrati og menneskerettigheter.

Flere detaljer kommer senere, lover IHEU.

IHEU, International Humanist and Ethical Union, er Human-Etisk Forbunds internasjonale sammenslutning. Det er de som har ansvaret for de internasjonale verdenskongressene som arrangeres hvert tredje år.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus