Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
«Vi har glemt hva Gud ville vi skulle gjøre» (...) «Jesus sier vi kan bli frelst», sier Tomm Kristiansen i NRK-andakten før han avslutter med Fader vår og velsignelse.

«Vi har glemt hva Gud ville vi skulle gjøre» (...) «Jesus sier vi kan bli frelst», sier Tomm Kristiansen i NRK-andakten før han avslutter med Fader vår og velsignelse.

Tomm Kristiansens andakter kan komme opp i Kringkastningsrådet

Noen journalister ikke får lov til å ha kors i halsen, mens andre får holde andakt med bønn og velsignelse. Er det greit?

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2016 kl 16:10

I forrige uke holdt den profilerte NRK-journalisten Tomm Kristiansen en serie kristne andakter på NRK P1.

«Herren velsigne deg og bevare deg! Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig! Herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred!»
avslutter journalisten, rett etter at han bedt Fader vår:

Veldig inkonsekvent

Dette fikk Human-Etisk Forbunds pressesjef, Jens Brun-Pedersen, til å komme med følgende uttalelse på Facebook på fredag:

«Nyhetsjournalist Siv Kristin Sællmann i NRK Sørlandet fikk forbud mot å bære et lite kors i halsgropen mens hun er ute på jobb. En annen nyhetsjournalist i NRK, Tomm Kristiansen, holder kristne radioandakter denne uka».

Til Journalisten sier Brun-Pedersen at han synes NRK var svært ryddige da de tok en prinsipiell avklaring om at nyhetsmedarbeidere eller ansatte i nyhetsavdelingen ikke skulle bære religiøse eller humanistiske symboler mens de er i arbeid.

– Da virker det veldig inkonsekvent å la en ansatt i nyhetsavdelingen holde andakter. I samme institusjon, sier han.

Saken har blitt mye diskutert i helga, med oppslag både i Vårt Land og Dagbladet. NTB sendte også ut en melding som havnet i mange lokalaviser.

Kan bli sak i Kringkastningsrådet

På torsdag denne uka er det møte i Kringkastningsrådet. Rådssekretær Erik Berg-Hansen sier til Fritanke.no at saken vil bli nevnt der, og at den kan komme opp til drøfting senere, som en del av en bredere gjennomgang av journalistisk integritet i NRK.

– Saken vil trolig bli tatt opp kort av rådsleder Per Edgar Kokkvold nå på torsdag, men det er ikke lagt opp til noen omfattende drøfting av denne konkrete saken, skriver han i en epost til Fritanke.no.

Berg-Hansen utelukker imidlertid ikke at journalistisk integritet i NRK på et bredere plan kan bli satt opp som et eget tema i Kringkastingsrådet ved en seinere anledning.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus