Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Jan-Erik Sandberg er nyvalgt leder i Skepsis. Han vil fokusere på større involvering av medlemmene og tydeligere kommunikasjon.
 Foto: Marianne Furuheim

Jan-Erik Sandberg er nyvalgt leder i Skepsis. Han vil fokusere på større involvering av medlemmene og tydeligere kommunikasjon. Foto: Marianne Furuheim

Jan-Erik Sandberg ny leder i Skepsis

Den 9. mars ble det valgt nytt styre i Foreningen Skepsis. Den nye lederen heter Jan-Erik Sandberg.

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2013 kl 13:44

Den nye lederen i foreningen Skepsis heter Jan-Erik Sandberg. Han har bakgrunn fra ledelse i næringslivet, og er kanskje litt annerledes enn det bildet mange har av en skeptiker.

– Jeg er ikke akademiker, og har gått på "livets skole" som man sier. Som veldig ung kom jeg inn i IT-bransjen og har arbeidet meg oppover i systemet etter det. Jeg har jobbet mye med ledelse i næringslivet, og spesielt i IT-bransjen. Det er innenfor dette området jeg har min erfaring. Jeg er vant til å jobbe i team, og få ting til å fungere. Det er kanskje den viktigste kompetansen jeg kan bidra med, forteller han.

– Hvilke saker brenner du mest for?

– Det er de tingene som rammer mennesker direkte. Jeg synes vi må bli mer aktivistiske. Vi må komme oss ut til folket og avsløre hvordan virkeligheten fordreies av folk som er ute etter på tjene penger, sier han.

Mer målrettet og effektivt arbeid

Sandberg er mest opptatt av arbeidsformer og effektivitet.

– Det er styret og årsmøtet som skal bestemme hva Skepsis skal jobbe med. Jeg vil selvsagt delta i diskusjonene, men kommer ikke til å trumfe gjennom noen spesiell saksagenda. Dette skal ikke være min personlige greie. Min erfaring er fra styre og stell. Jeg kommer derfor til å legge mye energi inn i å optimalisere hvordan vi jobber, slik at vi bruker energien på det vi skal. Når det er mange ildsjeler, blir det ofte litt sprikende. Det skal jeg prøve å gjøre noe med, sier han.

– Etter to perioder med kvinnelig leder, står dere nå med et styre utelukkende bestående av menn. Hvorfor har det blitt slik?

– Det lurer jeg på også. Det var et hett tema på årsmøtet. Slik jeg forstår det, har valgkomiteen jobbet hardt for å få inn kvinner. Mange har blitt kontaktet, men har sagt nei. Det håper jeg virkelig vi får gjort noe med dette til neste gang. Jeg har jo ikke hatt så mye med dette å gjøre, ettersom jeg er en av de som ble kontaktet av valgkomiteen. Men dette vil jeg altså ta tak i, sier han.

Sandberg oppfordrer skeptikerjenter som har lyst til å være med om å ta kontakt.

En organisasjon i vekst

Skepsis har de siste årene hatt en god vekst og teller nå over 1.000 engasjerte medlemmer, heter det i en pressemelding.

- Organisasjonens posisjon som en motvekt til utrolige påstander og kyniske selgere av mirakelkurer er mer relevant nå enn noensinne, sier Sandberg.

Styret Sandberg skal lede er det første ordinære styret etter en periode med et interimstyre.

Det nyvalgte styret i Skepsis består av:

  • Jan-Erik Sandberg - Leder
  • Magnus Bernhardsen - Nestleder
  • Dan Raoul Husebø Miranda - 2. nestleder og økonomiansvarlig
  • Christopher Norderhaug - Ansvarlig for forbrukersaker
  • Tulpesh Patel - Arrangementsansvarlig
  • Anders Whist - Aktivismeansvarlig
  • Kristoffer Robin Haug – PR og kommunikasjonsansvarlig
  • Asbjørn Dyrendal – Publiseringsansvarlig

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus