Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Snart reiser denne gjengen til Rwanda: Fra venstre: Kjersti Haarklau, Janet Øverland, Gina Sutterud Warland, Raymond Jakobsen (bak), Charlotte Eriksen, Thor Andreas Nagell og Chimen Darbandi.
 Foto: Even Gran

Snart reiser denne gjengen til Rwanda: Fra venstre: Kjersti Haarklau, Janet Øverland, Gina Sutterud Warland, Raymond Jakobsen (bak), Charlotte Eriksen, Thor Andreas Nagell og Chimen Darbandi. Foto: Even Gran

Humanistene som skal bli Rwanda-ambassadører

Human-Etisk Forbund sender i år ut tolv ambassadører til hjelpeprosjekter i Rwanda og Irak.

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2016 kl 12:30

I går og i dag har seks personer vært samlet på Human-Etisk Forbunds hovedkontor i Oslo. De er nøye plukket ut av sine fylkeslag. I slutten av mai reiser de til Rwanda for å lære om hjelpearbeidet Human-Etisk Forbund støtter der.

Utfasing av HAMU, inn med Rwanda og Irak

I 2014 bestemte Human-Etisk Forbund å flagge ut hjelpearbeidet til Norsk Folkehjelp. Tidligere ble hjelpearbeidet drevet av av forbundet selv gjennom HAMU - Humanistisk aksjon for menneskerettigheter i U-land. HAMU-prosjektene er fortsatt under avvikling.

Dette førte til at Human-Etisk Forbund måtte fase ut gamle hjelpeprosjekter og engasjere seg i nye, på steder der Norsk Folkehjelp allerede var aktive.

Valget falt på et prosjekt for å bekjempe vold mot kvinner i Rwanda, samt støtte til Jezidi-kvinner og barn i Irak. Les mer om begge prosjektene.

Rwanda først ut

I slutten av mai reiser altså en delegasjon HEF-ambassadører til Rwanda, og til høsten reiser en ny gruppe på seks til Irak for å lære om situasjonen til Jezidi-folket i en region preget av krig og islamsk ekstremisme.

– Hensikten er at ambassadørene skal lære om prosjektene og spre informasjon og engasjement i sine respektive fylkeslag når de kommer hjem, samt gjennom foredrag og blogging, forteller Janet Øverland som koordinerer ambassadørarbeidet fra Human-Etisk Forbunds hovedkontor.

På veggen på møterommet der de seks er samlet, har de prøvd å samle noen av forventningene sine før turen, både frykt og fordommer, samt positiv forventning.

– Vi gleder oss selvsagt veldig, og ser fram til å lære mer om prosjektene, sier de seks ambassadørene når Fritanke.no stikker innom.

Fritanke.no kommer tilbake med fyldig dekning av hva de seks opplevde på turen til Rwanda når de er hjemme igjen.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus