Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Thon Hotel Opera i Oslo sentrum blir fullt av HEF-medlemmer i helga. Da er det klart for årets landskonferanse.

Klart for årets største humanisthappening i Oslo sentrum

– Dette er den viktigste møteplassen for Human-Etisk Forbund i år, sier generalsekretær Trond Enger.

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2018 kl 07:45

I helga er det klart for Human-Etisk Forbunds landskonferanse. Landskonferansen er en arena der forbundet samler medlemmer fra hele landet for å diskutere tema organisasjonen er opptatt av, uten at det skal vedtas eller bestemmes noe.

Den siste landskonferansen ble arrangert i 2015, altså for tre år siden. Planen var å arrangere en landskonferanse også høsten 2016, men den ble avlyst som et innsparingstiltak.

Normalt skal landskonferansene i Human-Etisk Forbund arrangeres annethvert år, i de årene det ikke er landsmøter.

Gjør sitt ytterste for å få plass til alle

Denne gangen har forbundet gjort en ny vri. Mens landskonferansene tidligere år har vært lukkede seanser på ett av konferansehotellene rundt Gardermoen, skal årets konferanse holdes på Thon Hotel Opera i Oslo sentrum.

– Tanken er å åpne arrangementet for allmenheten, slik at folk kan komme innom og få med seg det som skjer selv om de ikke er påmeldt, sier generalsekretær Trond Enger til Fri tanke.

Nå er det imidlertid veldig mange som har meldt seg på, medgir han.

– Konferansen er fulltegnet. Likevel vil vi gjøre vårt ytterste for å få plass hvis det kommer folk som ikke er forhåndspåmeldt. Vi ønsker jo å dra så mange som mulig inn i dette, sier han.

Tre tema

Årets landskonferansen tar for seg tre tema:

  • Populisme – hvordan Donald Trumps seier i USA og tilsvarende populistiske oppsving i andre land utfordrer demokratiet. Innledninger av Sylo Taraku (Agenda) og Bård Larsen (Civita).
  • Bioteknologi og transhumanisme – Hvilke muligheter finnes for å forbedre og designe naturen og mennesket, og er riktig å bruke dem? Innledninger av Kristin Halvorsen, Elisabeth Gråbøl-Undersrud og Sigrid Bratlie fra Bioteknologirådet. Når det gjelder «transhumanisme» vil filosofene Einar Duenger Bøhn og Lars Christie samtale med Human-Etisk Forbunds husfilosof Kaja Melsom. Les Erik Tunstads artikkel om dette, publisert i går.
  • Internasjonal humanisme – Hvordan fungerer humanistbevegelsens interessekamp i organer som FN og EU, og hvordan kan Human-Etisk Forbund bidra til å styrke denne kampen i møte med tunge og velfinansierte meningsmotstandere? Denne bolken vil foregå på engelsk. Det blir innledninger av IHEU-president Andrew Copson, kommunikasjonsrådgiver i IHEU Bob Churchill og humanist-lobbyist for IHEU i Brüssel og Genève, Elizabeth O’Casey. Også stortingsrepresentant Abid Raja (V) vil delta i denne bolken.

1000 kroner uansett hvor du bor

Trond Enger forteller at det er en viss sammenheng i det som skal skje.

– Den røde tråden er hvilke utfordringer humanismen står overfor. Landskonferansen er den viktigste samlingen vi har i år. Da er dette et naturlig temaområde å ta for seg, sier han.

Enger forteller at forbundet har en reisestøtteordning med fast pris til alle medlemmer i forbundet.

– Du får hotellopphold, mat og drikke, konferanse og reise for tusen kroner. Det koster det samme uansett hvor i landet du bor. Det er den eneste måten vi kan sikre at vi får en bred representasjon, sier han.

– Da får jo deltagerne ganske mye for pengene, spesielt de som kommer langveisfra?

– Ja det er klart. Selvsagt subsidierer vi dette. Men det gjør vi jo nettopp fordi vi mener det er viktig at HEF-medlemmer fra hele landet skal komme sammen og diskutere saker som er viktig for oss. I tillegg har slike treff selvsagt en sosial funksjon. Å treffes på denne måten binder oss sammen, sier han.

Les mer om landskonferansen 2018

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...