Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Telia Norge har mottatt en trussel som gjør at politiet etterforsker saken. Trusselen kommer i kjølvannet av en omstridt reklamefilm.
 Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Telia Norge har mottatt en trussel som gjør at politiet etterforsker saken. Trusselen kommer i kjølvannet av en omstridt reklamefilm. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Trussel mot Telia etter hijab-reklame

Telias hovedkontor i Oslo har mottatt en trussel etter en reklame som viser en kvinne som kaster hijaben. Telia har opplevd en klagestorm etter reklamefilmen.

Publisert:

- Klokka 11.11 mottok vi en melding via hovedkontoret i Telia. Det er en sak vi undersøker nå. Det handler om en trussel, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Politiet tror ikke at trusselen er reel, men har satt ned en vurderingsgruppe for å vurdere trusselen, og etterforsker saken. Politiet var tirsdag til stede ved Telias kontorer.

Telia har fått mange klager etter at de i forrige uke la ut en ny reklamefilm på sosiale medier. Reklamefilmen viser blant annet en kvinne som tar av seg hijaben, og samtidig oppfordrer til å være trygg, fri og seg selv. Både kunder og andre, og særlig muslimske, reagerer på budskapet de mener Telia sendte ut, ifølge Nettavisen.

- Vi kan bekrefte at trusselen er direkte koblet til kampanjen, sier Kristian Fredheim, kommunikasjonssjef i Telia, til Nettavisen .

Nøkkelord

#reklameVis flere

#TeliaVis flere

#trusselVis flere