Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Tenkebenker til folket! Fra venstre øverst: tenkebenk i Bodø, tenkebenk i Gjesdal, tenkebenk i Indre Nordmøre, tenkebenk på Verdens Ende, tenkebenk midt i Oslo og tenkebenk på Lillehammer.

Tenkebenker og mangfoldig program under Humanistisk uke

Lokallag av Human-Etisk Forbund over hele landet har satt ut tenkebenker som del av kampanjen «Gi plass til tanken».

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2013 kl 15:32

«Alle har godt av å skru ned tempoet av og til. For tanken vokser der det er plass, og modnes der det er tid. Hilsen Human-Etisk Forbund.» står det på tenkebenkene som er plassert rundt omkring på gode tenkesteder ulike steder i landet. Ja, til og med på Verdens Ende fins det en tenkebenk – med påskriften «Tankene kan ta deg lenger enn til Verdens Ende».

I forbindelse med Humanistisk uke og kampanjen «Gi plass til tanken» har det vært – og er det fortsatt – stor aktivitet i ukene 38 og 39. I tillegg til plassering av tenkebenker har de fleste lokal- eller fylkeslag hatt ulike arrangementer.

Se Human-Etisk Forbunds aktivitetskalender under rubrikken Humanistisk Uke for oversikt over kommende arrangementer. I dag kan du for eksempel oppleve psykolog Jan-Ole Hesselberg - kjent fra Folkeopplysningen – foredra om «Fornuft og følelser» i Molde. Eller
Og lurer du på hva Humanistisk gravferd er, kan du gå på åpent møte i Klepp. Høre Marit Simonsen snakke om vitenskap med utgangspunkt i den nye boka til Richard Dawkins på Lillestrøm. Delta på filosofikafé i Modum. Eller høre forfatter Jostein Gaarder i samtale med Mette Karlsvik om sin nye bok Anna - en fabel om klodens klima og miljø.

På onsdag 25. kan publikum i Bergen oppleve det en fullsatt Wergelandssal på Litteraturhuset i Oslo koste seg under sist søndag, nemlig den humanistiske festforestillingen «Dype tanke og høye toner».

Se vår bildekarusell fra Humanistisk uke.

#Humanistisk ukeVis flere

- Lykkepress er frihetens pris

- Lykkepress er frihetens pris

- Lykkepresset er et symptom på frihet, mener sosiolog og frihetselsker Gunnar Aakvaag. I går var det duket for paneldebatt om frihetens skyggesider på Litteraturhuset. (24.9.2014)

En festforestilling for mennesket

En festforestilling for mennesket

Kan et vitenskapelig blikk på hva et menneske er, i kombinasjon med kunst, poesi og musikk, løfte oss til nye høyder? Det har vært visjonen til Åse Kleveland. I går kveld var det Bergen sin tur. (26.9.2013)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...