Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Tenkebenker til folket! Fra venstre øverst: tenkebenk i Bodø, tenkebenk i Gjesdal, tenkebenk i Indre Nordmøre, tenkebenk på Verdens Ende, tenkebenk midt i Oslo og tenkebenk på Lillehammer.

Tenkebenker til folket! Fra venstre øverst: tenkebenk i Bodø, tenkebenk i Gjesdal, tenkebenk i Indre Nordmøre, tenkebenk på Verdens Ende, tenkebenk midt i Oslo og tenkebenk på Lillehammer.

Tenkebenker og mangfoldig program under Humanistisk uke

Lokallag av Human-Etisk Forbund over hele landet har satt ut tenkebenker som del av kampanjen «Gi plass til tanken».

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2013 kl 15:32

«Alle har godt av å skru ned tempoet av og til. For tanken vokser der det er plass, og modnes der det er tid. Hilsen Human-Etisk Forbund.» står det på tenkebenkene som er plassert rundt omkring på gode tenkesteder ulike steder i landet. Ja, til og med på Verdens Ende fins det en tenkebenk – med påskriften «Tankene kan ta deg lenger enn til Verdens Ende».

I forbindelse med Humanistisk uke og kampanjen «Gi plass til tanken» har det vært – og er det fortsatt – stor aktivitet i ukene 38 og 39. I tillegg til plassering av tenkebenker har de fleste lokal- eller fylkeslag hatt ulike arrangementer.

Se Human-Etisk Forbunds aktivitetskalender under rubrikken Humanistisk Uke for oversikt over kommende arrangementer. I dag kan du for eksempel oppleve psykolog Jan-Ole Hesselberg - kjent fra Folkeopplysningen – foredra om «Fornuft og følelser» i Molde. Eller
Og lurer du på hva Humanistisk gravferd er, kan du gå på åpent møte i Klepp. Høre Marit Simonsen snakke om vitenskap med utgangspunkt i den nye boka til Richard Dawkins på Lillestrøm. Delta på filosofikafé i Modum. Eller høre forfatter Jostein Gaarder i samtale med Mette Karlsvik om sin nye bok Anna - en fabel om klodens klima og miljø.

På onsdag 25. kan publikum i Bergen oppleve det en fullsatt Wergelandssal på Litteraturhuset i Oslo koste seg under sist søndag, nemlig den humanistiske festforestillingen «Dype tanke og høye toner».

Se vår bildekarusell fra Humanistisk uke.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus