Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Tenkebenker til folket! Fra venstre øverst: tenkebenk i Bodø, tenkebenk i Gjesdal, tenkebenk i Indre Nordmøre, tenkebenk på Verdens Ende, tenkebenk midt i Oslo og tenkebenk på Lillehammer.

Tenkebenker og mangfoldig program under Humanistisk uke

Lokallag av Human-Etisk Forbund over hele landet har satt ut tenkebenker som del av kampanjen «Gi plass til tanken».

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2013 kl 15:32

«Alle har godt av å skru ned tempoet av og til. For tanken vokser der det er plass, og modnes der det er tid. Hilsen Human-Etisk Forbund.» står det på tenkebenkene som er plassert rundt omkring på gode tenkesteder ulike steder i landet. Ja, til og med på Verdens Ende fins det en tenkebenk – med påskriften «Tankene kan ta deg lenger enn til Verdens Ende».

I forbindelse med Humanistisk uke og kampanjen «Gi plass til tanken» har det vært – og er det fortsatt – stor aktivitet i ukene 38 og 39. I tillegg til plassering av tenkebenker har de fleste lokal- eller fylkeslag hatt ulike arrangementer.

Se Human-Etisk Forbunds aktivitetskalender under rubrikken Humanistisk Uke for oversikt over kommende arrangementer. I dag kan du for eksempel oppleve psykolog Jan-Ole Hesselberg - kjent fra Folkeopplysningen – foredra om «Fornuft og følelser» i Molde. Eller
Og lurer du på hva Humanistisk gravferd er, kan du gå på åpent møte i Klepp. Høre Marit Simonsen snakke om vitenskap med utgangspunkt i den nye boka til Richard Dawkins på Lillestrøm. Delta på filosofikafé i Modum. Eller høre forfatter Jostein Gaarder i samtale med Mette Karlsvik om sin nye bok Anna - en fabel om klodens klima og miljø.

På onsdag 25. kan publikum i Bergen oppleve det en fullsatt Wergelandssal på Litteraturhuset i Oslo koste seg under sist søndag, nemlig den humanistiske festforestillingen «Dype tanke og høye toner».

Se vår bildekarusell fra Humanistisk uke.