Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Truls Kjøsnes: Mile har misforstått hva HEF er

Hvis det virkelig er slik at Mile opplever toleranse som noe vi automatisk bør praktisere ovenfor religiøse påbud tror jeg hun har misforstått både hv...

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2008 kl 09:49

Hvis det virkelig er slik at Mile opplever toleranse som noe vi automatisk bør praktisere ovenfor religiøse påbud tror jeg hun har misforstått både hva Human- Etisk Forbund og dets medlemmer står for, skriver Truls Kjøsnes.

Publisert: 3.11.2008

"Jeg tolker ingenting. Jeg forholder meg bare til at det er mange muslimske kvinner som opplever det å gå med hijab som et religiøst påbud. Og når det først er sånn, så har ikke vi andre noe annet valg enn å tolerere dette. Jeg vil selvsagt ikke mene noe om hva som er "riktig tolkning av islam", understreker hun."
Kristin Mile, generalsekretær i HEF.

Hva om jeg opplever det som et religiøst påbud at du ikke passer som generalsekretær for Human- Etisk Forbund? Da har du vel ikke annet valg enn å gå av som leder? Hvis det virkelig er slik at Mile opplever toleranse som noe vi automatisk bør praktisere ovenfor religiøse påbud tror jeg hun har misforstått både hva Human- Etisk Forbund og dets medlemmer står for. Det er nettopp religiøse dogmer vi vil frigjøre oss fra, og Mile syns vi skal tolerere det!?

Toleranse i likhet med respekt er noe alle og enhvers meninger og livssyn må gjøre seg fortjent til. I et fornuftig samfunn som vi prøver å skape, nytter det ikke å si "Vel, siden det er et religiøst påbud, så må vi vel bare tolerere det da..." Jeg tør ikke engang tenke på hva denne naive tankegangen kan føre til.

Truls Kjøsnes

Debatt Vis flere

DEBATT: Trenger alle livssyn å være gjensidig ekskluderende?

– Forsvarer jeg en bredere livssynsdefinisjon enn Gran? På en måte, ja, på andre måter, ikke nødvendigvis, skriver Arild Tornes.