Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Richard Dawkins setter stor pris på beklagelsen fra NECSS 2016.

Richard Dawkins setter stor pris på beklagelsen fra NECSS 2016.

Skeptikerkonferanse legger seg flat, Dawkins velkommen likevel

– Vi har opptrådt uprofesjonelt.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2016 kl 16:08

Tidligere denne måneden ble det kjent at skeptikerkonferansen NECSS 2016, som skal holdes i New York i mai, hadde trukket tilbake en invitasjon til Richard Dawkins i protest mot en provoserende melding han la ut på Twitter.

Nå har konferansen snudd. De tar selvkritikk og vil likevel ha Dawkins med på laget.

– Vi beklager hvordan vi har håndtert saken overfor professor Dawkins. Handlingene våre var uprofesjonelle. Vi skulle ha tatt opp saken med ham direkte istedenfor ensidig å trekke invitasjonen tilbake, heter det i en pressemelding.

De varsler at de vil ha en paneldebatt om de underliggende prinsippene bak hendelsen – prinsipper det er uenighet om og som skaper konflikt internt i skeptikermiljøet. Konferansen ønsker Dawkins som en deltager i denne paneldebatten.

I en oppdatering presiserer de at de bestemte seg for å beklage og reinvitere Dawkins til konferansen før de ble kjent med Dawkins’ hjerneslag i forrige uke. De ønsker professoren god bedring.

Glad sykdommen ikke er årsak til snuoperasjonen

Richard Dawkins setter pris på beklagelsen. I et svar Dawkins har publisert på eget nettsted, berømmer han konferansen for å ha endret standpunkt.

– Det er vanskelig å endre mening, så dette setter jeg virkelig pris på. Skeptikere, rasjonalister og vitenskapsfolk vet at evnen til å endre mening er en styrke i en del tilfeller, skriver han.

Dawkins setter spesielt pris på at konferansens endret mening før de fikk kjennskap til at han var syk, og understreker at det å sympati for en som har blitt syk ikke er en legitim grunn til å endre mening.

Men ettersom Dawkins altså har fått et lite hjerneslag, må han si nei til å delta. Han håper en ny anledning byr seg senere.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus