Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
I skrivende stund havner du som nummer 2620 i køen.

I skrivende stund havner du som nummer 2620 i køen.

Påmeldingen oppe igjen: – Det fungerte mye bedre i år enn i fjor

– I fjor brukte vi ni timer på å løse problemet. I år tok det under to, sier HEFs økonomi- og it-sjef Harald Masst.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2017 kl 13:12

Da påmeldingen til Humanistisk konfirmasjon for neste år åpnet i dag kl. 10 kollapset Human-Etisk Forbunds nettsted ganske raskt. Serveren tålte ikke pågangen.

Nå er systemet oppe igjen, og alle som går inn på nettsida blir satt i kø. I skrivende stund (kl. 13:02) blir du satt som nummer 2620 i køen.

– Køen er et slags venterom, og vi slipper inn folk til påmeldingsskjemaet i grupper slik at systemet ikke blir overbelastet. Vi skrur opp kapasiteten etterhvert som vi får kontroll, forklarer økonomi- og it-sjef i Human-Etisk Forbund Harald Masst.

Han er etter forholdene fornøyd med hvordan det løste seg i år.

– Det beste hadde selvsagt vært hvis det ikke ble noen problemer, men hvis vi sammenligner med problemene i fjor, gikk det mye bedre nå. I fjor brukte vi rundt ni timer på å løse feilen. I dag gikk det på under to timer, sier han.

Eksklusivt tips fra it-sjefen: Kopier nettadressen

Masst forklarer at det var hovedsida som ikke tålte trykket.

– Hypotesen er at det var søkefunksjonaliteten på hjemmesiden som ikke tålte så mange besøk som vi fikk, men dette må vi grave dypere i, sier han.

Masst ber folk belage seg på å stå en del i kø. Han har også et eksklusivt tips å dele:

– Hvis du ikke har tid til å sitte ved pcen, kan du kopiere nettadressen og for eksempel sende den i epost til deg selv. Senere, hvis du går inn på den samme adressen, vil du ha beholdt din plass i køen, forklarer han.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus