Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Fritanke.no har fått oversendt dette bildet fra en av de mange foreldrene som prøvde å melde 14-åringen sin på Humanistisk konfirmasjon i dag.

Fritanke.no har fått oversendt dette bildet fra en av de mange foreldrene som prøvde å melde 14-åringen sin på Humanistisk konfirmasjon i dag.

Human-Etisk Forbunds nettsider tålte ikke trykket

I dag klokken 12 åpnet påmeldingen til Humanistisk konfirmasjon for 2017.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2016 kl 08:11

Telefonene ringer konstant, og medarbeiderne Cecilie Opheim, Sunniva Ferrada, Harald Hansen og Vibeke Sundsbø svarer det samme om og om igjen:

«Beklager nettsiden vår tålte ikke trykket... Det er veldig mange som ringer nå... Hvis det kan være noen trøst, så er det ingen andre som får meldt seg på heller...».

Telefonkøen er så lang at det er mange som ikke engang blir satt opp i kø, får vi vite.

Det var ni konfirmanter totalt som ble påmeldt før systemet ramlet ned. I skrivende stund får ingen meldt seg på. Det er altså ikke slik at kursene fylles opp, og at det bare er noen som holdes utenfor.

IT-sjefen beklager

Økonomi- og it-sjef i Human-Etisk Forbund, Harald Masst, hadde håpet dette ville gå bra, men det gjorde det altså ikke.

– Vi var veldig spente på om systemene våre ville tåle det trykket som vi vet kommer når vi åpner påmeldingen, og det gjorde det dessverre ikke. Slikt er veldig vanskelig å dimensjonere, sier han.

Han beklager til alle som ikke får meldt seg på, men beroliger samtidig om at det ikke er noen andre som får meldt seg på heller, så det er ikke slik at kursene nå fylles opp av noen.

Det som har skjedd, er nemlig at det er forbundets nettsted - Human.no - som har ramlet ned. Det bakenforliggende systemet som organiserer Human-Etisk Forbunds seremonier - seremonibase - er oppe og går.

– Det er jo ingen som kommer til, så seremonibasen har jo ingen problemer, sier Masst.

– Hva vil dere gjøre for å hindre at dette gjentar seg neste år?

– Det får vi se på, men en ide kan være å regionalisere hele påmeldingen og ikke ha felles påmeldingsfrist for hele landet slik vi har nå, sier han.

– Dette er jo ikke første gang HEF har felles nettbasert påmeldingsstart for hele landet. Har dette skjedd tidligere også?

– Det har vært tregheter i påmeldingssystemet. Folk har måttet vente veldig lenge. Men dette er første gang hele nettstedet til forbundet ramler ned, sier han.

– Når kan vi vente at systemet er oppe igjen, slik at folk får meldt seg på?

– Jeg vet ikke. Så fort som mulig selvsagt. Men dette er nytt for oss, så jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta.

Det beste rådet han kan gi er å vente noen timer og prøve igjen.

– Vi har veldig mange plasser på kursene. Folk er kanskje litt for bekymret for ikke å få plass, sier han.

Se oppdateringer og svar på spørsmål på Human-Etisk Forbunds Facebook-side

*Oppdatert 2. mai kl 20: Nå virker det*

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus