Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Etter nyttår skal ikke Thorhild Widvey være kirkeminister lenger. Da skal hun bare være kulturminister.

Etter nyttår skal ikke Thorhild Widvey være kirkeminister lenger. Da skal hun bare være kulturminister.

«Kirkeminister» fjernet – HEF fornøyd

Generalsekretær Kristin Mile er fornøyd med at landet ikke lenger skal ha noen kirkeminister. – Dette tyder på at regjeringen ønsker å ta hele livssynsfeltet på alvor, sier hun.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2013 kl 09:12

Da regjeringen Solberg ble annonsert, reagerte blant annet Human-Etisk Forbund og STL på at Thorhild Widvey ble utnevnt til «kirkeminister» til tross for at båndene mellom stat og kirke har blitt løsnet, og Rigmor Aasrud (Ap) tidligere hadde blitt annonsert (av Ap riktignok) som «Norges siste kirkeminister».

I dag skal Solberg-regjeringens statsbudsjett legges fram, og da vil det bli annonsert at Thorhild Widvey ikke blir kirkeminister likevel, men bare kulturminister, melder Vårt Land.

– Positivt signal før Stålsett-behandlingen

– Dette er meget bra, og helt i tråd med det Human-Etisk Forbund har ment hele tiden. Det er ikke riktig at vi fortsatt skal ha en kirkeminister når vi samtidig har et mål om å likebehandle tros- og livssynssamfunn, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, til Fritanke.no.

Hun er ikke så veldig overrasket, for dette var også noe Widvey ga signaler om rett etter at regjeringen var utnevnt.

– Hun sa at dette var noe som måtte vurderes, og det ville hun ikke ha sagt hvis saken allerede var avgjort, sier hun.

Mile velger å tolke fjerningen at kirkeminister-tittelen som et positivt signal, og ser fram til en mer helhetlig livssynspolitikk nå som både kirke og livssynsfeltet er samlet under en statsråd med nøytral tittel.

– Nå skal Widvey snart begynne å behandle forslagene i Stålsett-utvalget. Fjerningen av tittelen er et positivt signal i så måte, sier hun.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus