Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Islamnet vil at du skal registrere deg med fullt navn, oppgi eposten din og ikke minst kjønn (innrammet).

Islamnet vil at du skal registrere deg med fullt navn, oppgi eposten din og ikke minst kjønn (innrammet).

Må avlyse hvis de kjønnssegregerer:

Islamnet prøver seg på Høgskolen i Oslo igjen

Islamnet har annonsert et stort debattmøte på Høgskolen i Oslo neste mandag, blant annet med Lars Gule og Hege Storhaug. Men det blir ikke noe av hvis de deler inn salen etter kjønn.

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2011 kl 21:05

For nesten ett år siden, ble de unge, konservative og misjonerende muslimene i Islamnet utestengt som leietakere fra Høgskolen i Oslo. Årsaken var at de delte salen inn etter kjønn, med kvinner på den ene siden og menn på den andre, i strid med avtalen de hadde med Høgskolen i Oslo.

Spør etter kjønn i registreringsskjema

Nå later det til at Islamnet prøver seg igjen. Neste mandag har de annonsert et åpent møte mellom Lars Gule, Hege Storhaug og den muslimske teologen Fadel Soliman.

Det er noe uklart om Islamnet i praksis vil sortere deltagerne etter kjønn denne gangen, men i registreringsskjemaet spør de etter kjønn, i tillegg til at de vil vite navn og epost til deltagerne. Dermed er det mye som tyder på at Islamnet nok en gang har tenkt å dele salen inn etter kjønn, slik de bruker å gjøre, og som de også har blitt blitt sterkt kritisert for mange ganger tidligere.

Fritanke.no har prøvd å få kontakt med Islamnet i dag for å spørre hvordan de i praksis har tenkt å gjennomføre dette, men vi har ikke fått noe svar.

– Trekker meg hvis de deler inn etter kjønn

Lars Gule sier til Fritanke.no at han kommer til å trekke seg fra debatten hvis Islamnet nok en gang deler inn salen etter kjønn. Gule er selv ansatt ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og mener det er noe helt annet å arrangere et kjønnsdelt arrangement her, enn andre steder.

– Når høgskolen klart sier at de ikke aksepterer kjønnsdelte arrangement, og hvis Islamnet nok en gang bryter med dette, så kommer jeg til å trekke meg, sier han.

Det er ingen hemmelighet at Gule er sterkt kritisk til praksisen, noe han ga klart uttrykk for under et Islamnet-møte i august.

I strid med høgskolens reglement

Informasjonsdirektør Anne Christel Johnsgaard ved den nyfusjonerte Høgskolen i Oslo og Akershus bekrefter at det er i strid med retningslinjene å bruke høgskolens lokaler til kjønnsdelte arrangement.

Hun fikk først høre om saken i dag, og lover en rask avklaring på hvordan høgskolen skal forholde seg til saken.

Hun forteller at Islamnet også later til å ha brutt forutsetningene også på et annet punkt. De har nemlig søkt om å få arrangere et internt seminar på mandag, mens det de tydeligvis legger opp til er et åpent arrangement med eksterne deltagere.

– Det er noe helt annet, og jeg kan ikke se at de har søkt om å få holde et møte på disse premissene, sier Johnsgaard.

OPPDATERT 2.11.2011:

Vil ikke dele inn etter kjønn

Islamnet har nå oppdatert nettsidene sine, og presiserer at arrangementet er åpent både for menn og kvinner og at man sitte hvor man vil. De har også fjernet spørsmålet om kjønn fra registreringsskjemaet.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.