Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Rolf Erik Hanssen har ikke bare slettet bloggposten han er dømt til å fjerne, men hele bloggen.
 Foto: faksimile fra internett

Rolf Erik Hanssen har ikke bare slettet bloggposten han er dømt til å fjerne, men hele bloggen. Foto: faksimile fra internett

Har tatt ned bloggen

I går forsvant bloggen til Rolf Erik Hanssen fra internett.

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2013 kl 13:59

I går forsvant bloggen med injurierende innhold som har vært stridens kjerne i Sør-Trøndelag tingrett. Det til tross for at Rolf Erik Hanssen for en uke siden fastslo at det var uaktuelt å fjerne bloggposten han er blitt pålagt av retten å fjerne, først ved en midlertidig forføyning 13. mars, og deretter i en kjennelse 27. mai etter muntlige forhandlinger i retten.

Saksøker Øivind Bergh er glad for at bloggen er tatt ned.

– Det er en selvfølge at man etterkommer en ordre fra retten, og det er jo det han har fått. Jeg håper det betyr at han har tatt til fornuft og vil unngå å publisere slike blogger i framtida.

Møte med lensmannen

Bergh kjenner ikke til bakgrunnen for at Rolf Erik Hanssen tok ned bloggen i løpet av gårsdagen, men antar at noe av bakgrunnen kan være at de økonomiske sidene begynner å synke inn.

– Det kan jo hende at han hatt møte med en advokat og blitt realitetsorientert. Et ankegrunnlag som går ut på å ha ærekrenket dommeren er ikke noe godt ankegrunnlag.

Etter det Fritanke.no forstår er Hanssen i dag i møte med Lensmannen i Malvik, som skal gjennomføre tvangsinndriving av verdier for omkring 10 000 kroner. Det er saksomkostninger fra første runde i retten, der Hanssen fikk en midlertidig forføyning om å ta ned bloggposten.

– Det er ingen som kjenner denne saken som ikke er bekymret for Hanssens mindreårige barn. Både i forhold til medieeksponering og det at handlingene hans fører til store økonomiske utlegg. Alle har medfølelse i forhold til det, sier Bergh.

Likevel vil ikke det faktum at den injurierende bloggen nå er tatt ned få konsekvenser for den videre saken i retten. Bergh har saksøkt Hanssen og to andre, Ronny Alte og Unni Anita Iversen, for injurier. Denne saken vil gå som planlagt, og kommer trolig opp i Tønsberg tingrett til høsten.

– Det er positivt i forhold til den saken at han nå har tatt ned bloggen, ellers ville det ha påvirket erstatningsbeløpet. Men jeg og min advokat vil kjøre denne saken så langt som nødvendig for å få Hanssen og andre til å slutte med denne type netthets.

Fortsatt ligger det grove ting ute

For Berghs del handler saken om skaden som har skjedd. I forhold til inndrivning av saksomkostninger handler det selvsagt om påløpte utgifter som skal betales.

– Og så er det prinsippet: dette er det nærmeste vi kommer en straff.

Selv om Hanssen nå har tatt ned bloggen sin, har han fortsatt grove ting liggende på nett, blant annet to artikler på konspirasjonsnettstedet Nyhetsspeilet. Det er også grunn til å tro at Facebook-sider og artikler publisert under andre navn er forfattet av Hanssen.

På bloggen til en av de andre Bergh saksøker, Ronny Alte, ligger det fortsatt et intervju med Hanssen der han i sterke ordelag karakteriserer Bergh, hans advokat og dommeren i den første rettssaken som endte med en midlertidig forføyning om å ta ned bloggen.

Senest i dagens Nordlys er Rolf Erik Hanssen intervjuet i forbindelse med at vaksineforsker og overlege Sveinung Sørbye ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) går ut mot nettmobbing bedrevet av blant annet Hanssen. UNN-forskeren er blitt kalt nazilege og diverse seksuelt ladede skjellsord på Facebook av Hanssen.

Rolf Erik Hanssen har ikke besvart Fritanke.nos henvendelser i dag.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus