Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Rolf Erik Hanssen har fått pålegg om å fjerne sjikanerende bloggposter der saksøker kalles pedofil og "pedoprofessor". Det nekter Hanssen å gjøre.

Rolf Erik Hanssen har fått pålegg om å fjerne sjikanerende bloggposter der saksøker kalles pedofil og "pedoprofessor". Det nekter Hanssen å gjøre.

Nekter å rette seg etter kjennelsen

Rolf Erik Hanssen mener tradisjonelle debatteknikker ikke strekker til i en ordkamp mot Human-Etisk Forbund og kampanjen Ingen liker å bli lurt.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2013 kl 11:42

Mandag ble det kjent at Rolf Erik Hanssen i Sør-Trøndelag tingrett har blitt pålagt å fjerne personsjikane han har lagt ut på nettet, samt betale 7150 kroner i saksomkostninger.

Fritanke.no har tatt en prat med Hanssen for å høre hva han synes om kjennelsen.

– Hva synes du om kjennelsen i Sør-Trøndelag tingrett?

– Den var morsom. Jeg ble ikke engang informert om at det skulle være en rettssak, men fikk dommen levert på døra av politiet. Vi lever tydeligvis i en nordkoreansk rettsstat.

– Kommer du til å rette deg etter den?

– Nei, den skal forfølges.

– Du ble dømt til å fjerne blogginnlegg der du karakteriserer meningsmotstandere som pedofile, noe du ikke har gjort.

– Jeg har ikke sett på dommen, skal jeg være ærlig, men leverte den videre til min advokat, som vil følge saken videre.

– Hvordan ser framtiden ut?

– Jo, nå er jeg jo blitt rettsflyktning i mitt eget land, og må bruke all min tid på dette.

– Hva synes familien din om at du er Norges største nettmobber?

– Det er saksøker som har kronet meg til det. NRK laget også en sak om meg som nettmobber, men alle saker har to sider – bortsett fra denne. Jeg vil holde familien ute av dette.

– Finnes det ikke bedre måter å delta i debatt på enn å kalle meningsmotstandere for pedofile?

– Hva er det verste ordet man kan kalle noen i det samfunnet vi lever i? Jeg ville finne et ord som fikk dem til å stegle. Såpass må de tåle. Jeg er blitt kalt for høyreekstrem, Rinnan, terrorist og Holocaust-fornekter. Men det eneste jeg gjør er å ta i motverge. Jeg har aldri stemplet noen uten selv å ha blitt utsatt for sjikane først. Det finnes mange måter å være saklig på, men Human-Etisk Forbunds «Ingen liker å bli lurt»-kampanje var såpass ille at man ikke hadde kommet særlig lang med tradisjonell debatteknikk.

– Alt du skriver er under eget navn. Samsvarer den personen du er på nett med den du er privat?

– Jeg tror ikke folk kjenner meg igjen som den jeg er på nett. Internett er en veldig liten verden for meg, jeg har andre ting å gjøre. Jeg er egentlig veldig lite på nett, men når jeg er det, så blir det lagt merke til.

Dagbøter

Saksøkers advokat Liv Torill Evenrud er svært fornøyd med kjennelsen. Hun varsler en mer omfattende rettssak mot Hanssen og to andre som har spredt påstandene hans på nettet. Den vil trolig komme opp om et års tid.

På mandag sa Evenrud til Fritanke.no at dersom Hanssen nekter å rette seg etter kjennelsen, vil det bli satt igang tvangstiltak. Her er dagbøter et aktuelt virkemiddel.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus