Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Foreningen «Skaper» prøver nå å komme inn i norsk skole med ung-jord kreasjonisme.

Foreningen «Skaper» prøver nå å komme inn i norsk skole med ung-jord kreasjonisme.

Forening vil ha kreasjonisme som pensum i norsk skole

Foreningen "Skaper" mener jorden er 6000 år gammel og at dinosaurene levde samtidig som menneskene. Nå vil de ha læren inn norsk pensum, skriver Dagen.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2017 kl 11:00

organisasjonens nettsider kan en lese om dinosaurer i Bibelen og om hvordan jorden kan ha produsert olje og gass på knappe 6.000 år. Både arkeologi, biologi, geologi og astronomi er berørt. Dinosaurene fikk også plass på Noahs ark, heter det blant annet.

Foreningen sier til Dagen at de er i kontakt med flere skoler om utvikling av undervisningsmateriell.

– Skaper vil gjerne komme inn i alle skolesammenhenger, men naturlig nok er det i utgangspunktet kristne privatskoler som er nærliggende, sier styreleder Jogeir Lianes i foreningen til avisen.

Han sier at undervisningsmateriellet vil vise at moderne vitenskapelige observasjoner støtter det Skaper anser som Bibelens verdensbilde og historie.

Foreningen mener evolusjonsteorien forutsetter at man ser bort fra Bibelens ord om skapelsen. Dermed svekkes Bibelens autoritet, og selve trosgrunnlaget, mener Lianes.

– Siden Jesus er Ordet så må Ordet være Herre. Jeg tror det alvorlige her er at vi som mennesker har en tendens til å sette oss til Herre over Ordet, sier han.

Døra på gløtt for kreasjonisme i 2015

Da Fritanke.no skrev om en tilsvarende sak høsten 2015, kunne ikke Utdanningsdirektoratet på et generelt grunnlag si at undervisning i kreasjonisme er uakseptabelt i norske privatskoler.

Snarere skrev de at skolen «har anledning til å gjennomføre opplæringen i samsvar med sitt syn og sin overbevisning».

– På et generelt grunnlag er det slik at skoler som vi godkjenner på et religiøst grunnlag har anledning til å gjennomføre opplæringen i samsvar med sitt syn og sin overbevisning, så lenge den gir opplæring om andre syn og norsk lovgivning på området, skrev rådgiver i Utdanningsdirektoratet Peter Tryggestad i september 2015.

Vi kommer tilbake med en oppdatert kommentar fra Utdanningsdirektoratet til denne nye saken.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus