Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Østlandsposten melder om at det er i ferd med å starte opp en ny kristen grunnskole i Larvik. Det er ingen kommunale hindringer for etableringen, kan vi lese. Artikkelen ligger bak betalingsmur.

Østlandsposten melder om at det er i ferd med å starte opp en ny kristen grunnskole i Larvik. Det er ingen kommunale hindringer for etableringen, kan vi lese. Artikkelen ligger bak betalingsmur.

Vil starte kreasjonistskole i Larvik

Utdanningsdirektoratet understreker skolens frihet

«I naturfag vil for eksempel den kristne skapelsesberetningen få en mer fremtredende plass enn evolusjonstenkingen», sier Konrad Fjell til Østlandsposten.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2015 kl 16:02

I Larvik vil en gruppe frittstående kristne starte en ny, privat kristen skole, Kongshaugen kristne grunnskole. De har en søknad inne hos Utdanningsdirektoratet.

Skolen satser på tydelig profilering av kristendommen og det kristne budskapet gjennom morgenandakter, bønn og sang. Lærere og ansatte skal stå sammen om den kristne profileringen, som også skal gjennomsyre undervisningen i andre fag der det er naturlig.

De vil også ha et noe utvidet kristendomsfag, men vil legge det opp slik at det ikke går ut over kompetansemålene i de andre fagene, understreker initiativtaker Konrad Fjell overfor Østlandsposten.

I naturfagtimene vil de også gå nye veier.

– I naturfag vil for eksempel den kristne skapelsesberetningen få en mer fremtredende plass enn evolusjonstenkingen, sier Fjell til avisa.

Utdanningsdirektoratet vil ikke si noe

Utdanningsdirektoratet har ikke vurdert ferdig søknaden til Kongshaugen kristne grunnskole ennå, og vil ikke uttale seg om den saken.

På generelt grunnlag vil de heller ikke sette ned foten og si at kreasjonisme i naturfagstimene er uakseptabelt. Snarere skriver de at skolen «har anledning til å gjennomføre opplæringen i samsvar med sitt syn og sin overbevisning».

– På et generelt grunnlag er det slik at skoler som vi godkjenner på et religiøst grunnlag har anledning til å gjennomføre opplæringen i samsvar med sitt syn og sin overbevisning, så lenge den gir opplæring om andre syn og norsk lovgivning på området, heter det i en epost fra rådgiver Peter Tryggestad i Utdanningsdirektoratet.

Han understreker at hvor grensen går for skoler som søker godkjenning på et religiøst grunnlag, vil avgjøres skjønnsmessig når søknaden behandles.

Vi har ikke greid å komme i kontakt med tiltenkt rektor på Kongshaugen kristne grunnskole, Konrad Fjell, i dag.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus