Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Mens Gro Larsen og Jens Brun-Pedersen jublet over KRL-dommen i Strasbourg satt Sara Azmeh Rasmussen (under) hjemme og fortvilte.

Mens Gro Larsen og Jens Brun-Pedersen jublet over KRL-dommen i Strasbourg satt Sara Azmeh Rasmussen (under) hjemme og fortvilte.

- En stor drøm gikk tapt da KRL ble felt

#Da KRL-faget ble felt i Strasbourg, satt Sara Azmeh Rasmussen hjemme og fortvilte over tapet av en stor drøm. Dette skriver hun i et debattinnlegg på...

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2007 kl 10:03

Da KRL-faget ble felt i Strasbourg, satt Sara Azmeh Rasmussen hjemme og fortvilte over tapet av en stor drøm. Dette skriver hun i et debattinnlegg på Fritanke.no i dag.

Tekst: Even Gran
Publisert: 14.9.2007

Sara Azmeh Rasmussen er nyvalgt styremedlem i Human-Etisk Forbunds hovedstyre.

Dette er en posisjon hun har valgt å bruke til å ta et generaloppgjør med HEF vektlegging av foreldreretten i kampen mot KRL-faget. Hun oppfatter at et resultat av denne linja er en svært beklagelig ettergivende holdning overfor religiøse skoler.

I et debattinnlegg på Fritanke.no i dag, skriver hun at det er paradoksalt at en organisasjon som skal forsvare sekulære prinsipper og drive sunn og konstruktiv religionskritikk, går inn for indoktrinering av barn i ledtog med trossamfunnene.

- Beklageligvis har HEF gjennom metodene og argumentasjonen som ble benyttet i kampen mot KRL-faget i praksis jobbet for å reversere sekulariseringen i samfunnet, slår Azmeh Rasmussen fast.

Mener KRL-linja er årsak
Azmeh Rasmussen spør seg om det virkelig skal ansees som en seier for sekularismen å hindre at barn av humanister må følge et religiøst fag, når man samtidig åpner for at tusenvis av barn blir indoktrinert i religiøse skoler som naturligvis er preget av anti-humanistiske verdier?

- Det er bare rimelig å innrømme at vi har sviktet mange barn, og sviktet dem grovt! slår hun fast.

Les hele innlegget her