Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Ann Kristin van Zijp Nilsen fra Areopagos leder en samtale mellom (fra venstre) tidligere prest Eskil Skjeldal, prest Stian Kilde Aarebrot og ateist Didrik Søderlind.
 Foto: Inger Marie Helle

Ann Kristin van Zijp Nilsen fra Areopagos leder en samtale mellom (fra venstre) tidligere prest Eskil Skjeldal, prest Stian Kilde Aarebrot og ateist Didrik Søderlind. Foto: Inger Marie Helle

PODKAST:

Presten og ateisten – og presten som ble ateist

Hva skjer når presten, ateisten og presten som ble ateist samles til en samtale om tro og tvil, liv og livssyn, ateisme og kristendom, religiøs søken og eksistensiell krise?

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2019 kl 22:15

Didrik Søderlind, humanist og rådgiver i Human-Etisk Forbund, var religiøst søkende som ung og ville gjerne tro – men fikk det aldri til. Stian Kilde Aarebrot er vokst opp i en kristen familie og har vært troende hele livet, selv om han gjorde opprør mot Den norske kirke-identiteten som tenåring. De to har sammen skrevet dialogboken Presten og ateisten. Mens Eskil Skjeldal ble kristen i tidlig alder, var innom Den katolske kirke før han utdannet seg til teolog og virket som prest i Den norske kirke, og så gikk tilbake til Den katolske kirke igjen – inntil han for noen år siden mistet troen mot sin vilje. I etterkant skrev Skjeldal boka Eg slepper deg utan at du velsignar meg, som er hans vitnesbyrd om veien fra tro til ikke-tro.

Onsdag 4. september ledet Ann Kristin van Zijp Nilsen, fra den kristne dialogorganisasjon Areopagos, en samtale mellom de tre – om tvil, tro, religiøsitet, ateisme, sammenheng mellom liv og livssyn, tanker om andres livssyn og personlige erfaringer.

Samtalen var et arrangementet i regi av Human-Etisk Forbund, Oslo fylkeslag ved temamøtekomiteen og Areopagos, på Litteraturhuset i Oslo 4. september 2019. Resten av høstprogrammet finner du her.

Fri tanke var til stede og sikret seg hele den interessante samtalen slik at du også kan få den med deg – som podkast:

Plutselig ryker Areopagos' «roll up» og ruller seg sammen og går i bakken, til forskrekkelse og latter fra samtalepanelet. – Det mest metafysiske jeg har opplevd på de siste fem årene! utbryter eks-prest Eskil Skjeldal. Men er det et tegn fra Gud eller nettopp et tegn på Guds maktesløshet? Human-Etisk Forbunds «roll up» står fortsatt ...
 Foto: Inger Marie Helle

Plutselig ryker Areopagos' «roll up» og ruller seg sammen og går i bakken, til forskrekkelse og latter fra samtalepanelet. – Det mest metafysiske jeg har opplevd på de siste fem årene! utbryter eks-prest Eskil Skjeldal. Men er det et tegn fra Gud eller nettopp et tegn på Guds maktesløshet? Human-Etisk Forbunds «roll up» står fortsatt ... Foto: Inger Marie Helle

#Stian Kilde AarebrotVis flere

Brev om Gud og gudløshet

Ny bok – «Presten og ateisten»:

Brev om Gud og gudløshet

Ateisten Didrik Søderlind og presten Stian Kilde Aarebrot er venner og har mye til felles, ikke minst fascinasjonen for religion og åndelighet. Etter ett års brevveksling har de også innsett hvor ulike de er. (4.2.2015)

#Eskil SkjeldalVis flere

#Ann Kristin van Zijp NilsenVis flere

#Human-Etisk Forbund OsloVis flere

#AreopagosVis flere