Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Durek Verrett og Märtha skulle egentlig opptre i St. Petri kirke i Stavanger, men nå har biskopen sagt nei.
 Foto: Wikipedia Commons@Helge Høifødt

Durek Verrett og Märtha skulle egentlig opptre i St. Petri kirke i Stavanger, men nå har biskopen sagt nei. Foto: Wikipedia Commons@Helge Høifødt

Durek Verrett og Märtha Louise får likevel ikke holde foredrag i kirke i Stavanger

Biskopen i Stavanger har besluttet at prinsesse Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett likevel ikke får holde foredrag i St. Petri kirke.

Publisert:

Sjamanen Durek Verrett sier det vitner om uvitenhet når han ikke får lov til å holde foredrag i St. Petri kirke i Stavanger sammen med prinsesse Märtha Louise.

Biskopen i Stavanger har besluttet at prinsessen og sjamanen likevel ikke får holde foredraget i St. Petri kirke som planlagt mandag 20. mai.

Ut fra sitt tilsyn med bruk av kirkene, gir Stavanger biskop menigheten pålegg om å oppheve utleievedtaket.

- Jeg har sagt at menighetsrådet går tilbake på avtalen, sier biskop Anne Lise Ådnøy til TV 2.
Verrett sier til TV 2 at han er skuffet over avgjørelsen:

- Uvitenhet

- Hvem som helst kan skrive hva som helst på nettet, si at jeg sa noe, og få folk til å tro på det. Det blir bare rot. Jeg er svært skuffet. Jeg skulle gjerne vært der sammen med biskopen i kirken og snakke om kjærligheten i religionen. Jeg har gått på kristne skoler, jeg har studert kristendom. Det vitner om uvitenhet at jeg ikke får lov til å snakke i kirken på grunn av sladder, sier sjamanen i et intervju på TV 2.

Prinsessen og sjamanen skal ut på en foredragsturné om selvrealisering som starter i København søndag. Deretter bærer det videre til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad neste uke.

- Ikke i kirkerom

I Stavanger skulle arrangementet blitt holdt i St. Petri kirke mandag, noe som har høstet kritikk fra flere hold.

Onsdag ettermiddag sendte biskopen i Stavanger ut en pressemelding der det bekreftes at biskopen har sendt brev til Domkirken og St. Petri menighetsråd med pålegg om å oppheve vedtaket om utleie av St. Petri kirke til dette arrangementet.

- Det er de siste dagene kommet fram nye opplysninger i mediene om Durek Verrett og hans virksomhet. Stavanger biskop legger til grunn at arrangementet derfor ikke kan finne sted i et kirkerom, står det i brevet.

Onsdag ettermiddag lå billetter til arrangementet i kirken fortsatt ute for salg.
Det er foreløpig ikke kjent om arrangementet flyttes til et annet lokale.