Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Her blir det fortsatt fritt for kommuneprest.
 Foto: Wikimedia commons@Mahlum

Her blir det fortsatt fritt for kommuneprest. Foto: Wikimedia commons@Mahlum

Det ble ingen kommuneprest på Kongsberg

Kommunestyret opprettet en ren omsorgsstilling isteden.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2018 kl 08:04

Det ble ikke opprettet noen stilling som «kommuneprest» da kommunestyret i Kongsberg kom sammen onsdag ettermiddag for å vedta neste års budsjett.

Frps gruppeleder i Kongsberg kommunestyre, Kjell Gustav Jarness, forteller at det var Frp som brøt ut av flertallskonstellasjonen tidligere denne uka. Frp kom tilbake til folden igjen blant annet under forutsetning av at stillingen som kommuneprest ble fjernet.

I flertallsforslaget som ble vedtatt er alle formuleringer om at kommunen skal tilsette en prest, fjernet. Flertallet fikk heller gjennom at de skal styrke arbeidet innen psykisk helse, rus og livsmestring, og ønsker å opprette en stilling i samarbeid med Kongsberg sykehus for å øke kommunens ansvar for «det hele mennesket».

Fornøyd med advokatuttalelse

Laila Irene Johansen er kommunepolitiker for Ap i Kongsberg og lokallagsleder for Human-Etisk Forbund i Kongsberg og Numedal.

Hun er glad for advokatuttalelsen som ble kjent onsdag morgen, om at det vil være ulovlig å tilsette en kommuneprest. Hun la denne fram på kommunestyremøtet onsdag kveld.

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Trond Enger, er positivt overrasket over at forslaget om å tilsette en kommuneprest har blitt lagt på hylla.

– Dette er svært gode nyheter og en seier for oss. Vi kunne ikke stilltiende sitte og se på at norske kommuner bryter diskrimineringsloven og dermed menneskerettighetene, sier Enger til Fri tanke.

Artikkelen er oppdatert etter at resultatet ble kjent.