Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Får Venstre det som de vil, kan homoterapi bli forbudt i Norge.
 Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Får Venstre det som de vil, kan homoterapi bli forbudt i Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Venstre-topper vil forby homoterapi

Grunde Almeland, Iselin Nybø og Guri Melby vil ha et lovforbud mot seksuell «reorientering» av homofile.

Publisert:

Venstre-profilene Grunde Almeland, Iselin Nybø og Guri Melby har levert forslaget inn til Venstres landsmøte, skriver Klassekampen.

- Først og fremst mener vi at konversjon i seg selv er grunnleggende problematisk og noe som ikke skal finne sted, sier Almeland, som er stortingsrepresentant.

Seksuell reorientering, også omtalt som homoterapi eller konversjonsterapi, går ut på å forsøke å endre en persons seksuelle legning fra homofil eller bifil.

Den såkalte behandlingen fikk fornyet oppmerksomhet i januar da det ble kjent at et kristent nettverk som tilbød den, hadde vært tilknyttet Misjonskirken Norge, som igjen var tilknyttet menigheten til KrF-topp og statsråd Kjell Ingolf Ropstad. Ropstad tok avstand fra seksuell reorientering, mens Misjonskirken poengterte at den ikke lenger var tilknyttet nettverket.

- Jeg er barne- og familieminister for alle barn, uansett legning, og for alle familieformer. Folk må selv bestemme hvilke liv de ønsker å leve, skriver Ropstad i en epost til avisen. Han sier han ikke har vurdert Venstres forslag.