Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Konfirmanter som kom hit sist søndag, til Åsane kirke i Bergen, fikk høre presten framføre et opprop mot at homofile og lesbiske skal få gifte seg i kirken.
 Foto: Wikimedia commons @ Nord66

Konfirmanter som kom hit sist søndag, til Åsane kirke i Bergen, fikk høre presten framføre et opprop mot at homofile og lesbiske skal få gifte seg i kirken. Foto: Wikimedia commons @ Nord66

Prest tok homo-oppgjør overfor konfirmantene – høstet applaus i kirken

– Vi føler oss lurt, sier mor til en av konfirmantene.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2017 kl 19:39

Under en gudstjeneste med konfirmantinnslag, en såkalt «samtalegudstjeneste», i Åsane kirke i Bergen sist søndag leste seniorprest Rolf Rasmussen opp et protestskriv mot Den norske kirkes aksept av homoekteskap (likekjønnet vigsel).

Elisabeth Johannessen, mor til en av konfirmantene, som også var tilstede i kirken, reagerer sterkt ifølge Bergensavisen.

– Dette var langt fra det kirken hadde invitert til. Sett ut fra invitasjonen føler vi oss lurt, sier hun til avisen.

Gudstjenesten var en såkalt samtalegudstjeneste som konfirmantene selv hadde fått i oppgave å lage i stand, kan vi lese i avisa.

Presten tar ikke selvkritikk

Seniorprest Rolf Rasmussen tar ingen selvkritikk. Han er en av de som har signert presteoppropet mot homoekteskap og dette var hans eneste sjanse til å framføre det under en gudstjeneste.

– Bibelen er entydig imot dette som nå blir forsøkt legitimert. Hadde jeg kunnet velge, ville jeg helst lest oppropet uten konfirmantene til stede. Men jeg kunne ikke velge fritt. Det måtte leses denne søndagen, sier han.

Gudstjenesten brøt ut i applaus

Etter at presten hadde lest oppropet brøt det ut applaus i kirken, forteller Bergensavisen. Ikke blant konfirmantene, men fra en gruppe av de andre kirkegjengerne.

Prest Rolf Rasmussen er normalt ikke tilhenger av applaus i kirken under en gudstjeneste, men har stor forståelse for de som klappet.

– Det var vel noen som til nå har følt seg tilsidesatt og som endelig hørte noe de syntes om i saken, sier han.

Menighetsrådet protesterer

Åsane menighet synes ikke presten burde ha brukt gudstjenesten til å protestere mot homofil vigsel.

– Presten har ifølge kirkeretten full anledning til å gjøre dette, men pedagogisk var det uklokt. Jeg støtter og forstår foreldrene som var invitert og som reagerer på det som skjedde. Gudstjenestefellesskapet er ment å være en samlende arena, sier Espen Ingebrigtsen fra meninghetsrådet.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus