Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Utdanningsforbundet har ikke tatt stilling til KRLE ennå.

Utdanningsforbundet har ikke tatt stilling til KRLE ennå.

Utdanningsforbundet om KRLE: – Ingen kommentar

Utdanningsforbundet avviser at de er imot det nye KRLE-faget. De venter på høringen. Den trengte ikke lærerstudentene. – Vi forventer Utdanningsforbundets støtte, sier Human-Etisk Forbund.

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2014 kl 17:05

Utdanningsforbundet presiserte sin holdning til KRLE-faget i en pressemelding i går. De har ikke tatt stilling til saken, og venter til høringsutkastet er klart.

Utdanningsforbundet har rundt 150.000 medlemmer og organiserer de fleste lærerne her til lands.

– Utdanningsforbundet ønsker ikke å mene noe om det nye faget før det er tydeligere hvilke konkrete endringer regjeringen ønsker å foreslå, heter det i en pressemelding som ble lagt ut i går.

Det var NRK som slo fast at Utdanningsforbundet er imot KRLE i går. De baserte seg på uttalelser fra forbundets nestleder Steffen Handal.

Da han ble bedt av NRK om å kommentere at enkelte biskoper har advart mot KRLE (Aftenposten 1.4.), understreket han at Utdanningsforbundet ikke vil uttale seg om saken før de har hatt en grundig prosess hvor de med fag- og profesjonskunnskap involveres.

Merkelig sammenblanding

Handal hadde også en del kritiske innvendinger å komme med.

– Faglige vurderinger, og ikke politisk hestehandler, bør ligge til grunn for utforming av læreplanen, sier han.

Handal poengterte at det er bred politisk enighet om skolens formålsparagraf, og synes det er uheldig at vektingen av kompetansemål i skolen skal være en del av regjeringsforhandlingene.

– Det er pussig med sammenblanding av politikk og religion på denne måten, men vi tar ikke stilling til det nye faget før høringsutkastet er klart, sier han.

– Man trenger ikke profetiske evner for å spå at også Utdanningsforbundet vil bli enige med oss.

Forventer KRLE-protest fra Utdanningsforbundet

Pressesjef i Human-Etisk Forbund, Jens Brun-Pedersen, mener det er oppsiktsvekkende hvis Utdanningsforbundet ikke protesterer mot KRLE.

– Det vil vært underlig om ikke Utdanningsforbundet beklager en politikk som legger bånd på lærere ved å tvinge i gjennom minst 55 prosent undervisning i en utvalgt religion, i et fag som skal dekke alle verdensreligionene, i tillegg til etikk og filosofi, sier han.

Brun-Pedersen understreker at selv Kristent Pedagogisk Forum har gått ut og påpekt at en prosentandel kristendom i faget er unødvendig, og at det snarere er etikkdelen av faget som trenger forbedring.

Heller ikke den kristne avisa Vårt Land er spesielt begeistret, kan han fortelle.

– Når heller ikke Vårt Land støtter forslaget behøver man neppe besitte profetiske evner for å spå at også Utdanningsforbundet med tiden vil være enige med Human-Etisk Forbund og halvparten av bispekollegiet i denne saken, konstaterer Brun-Pedersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.