Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Tora Aasland, prismottaker Jan Moen og Åse Kleveland. Foto: Scanpix

Tora Aasland, prismottaker Jan Moen og Åse Kleveland. Foto: Scanpix

Humanistprisen delt ut til Fjell skole

#Humanistprisen 2008 ble delt ut til Fjell skole under et arrangement i Stavanger i helga. Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland og HE...

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2008 kl 10:34

Humanistprisen 2008 ble delt ut til Fjell skole under et arrangement i Stavanger i helga. Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland og HEFs styreleder Åse Kleveland var blant de tilstedeværende.

Tekst: Even Gran
Publisert 15.9,2008

Det var rektor Jan Moen som tok imot prisen på vegne av Fjell skole i Drammen. Den ble overrakt av HEFs styreleder Åse Kleveland under et arrangement i Stavanger lørdag.

- Dette er en overraskende hedersbevisning vi setter stor pris. Vi skal feire prisen den 24. oktober på FN-dagen, sa Moen i sin takketale.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) holdt en hilsningstale der hun takket HEF for å fokusere på integreringsarbeid.

- Fjell skole er et godt eksempel på hvordan integreringsarbeid kan gjøres i praksis. Det er bra at HEF bidrar til å hedre denne typen arbeid, sa Aasland.

HEFs generalsekretær Kristin Mile understreket at Fjell skole har fått prisen for sitt arbeid for antirasisme, vennskap over nasjonstilhørighet og for sitt holdningsskapende arbeid siden 70-tallet.

Arrangementet ble holdt på Rogaland kunstmuseum.

Solosang med Kleveland
Under prisutdelingen i Stavanger kunstforening opptrådte HEFs styreleder Åse Kleveland som sangsolist for første gang på mange år. Bak seg hadde hun medlemmer fra alle de seks humanistkorene i Norge.

- Solistopptredenen er et dristig eksperiment, og jeg har ikke sunget på flere tiår, sier Kleveland til Rogaland avis.

I tillegg til dette framførte Idar Hauge jazzstykket In your quiet place av Keith Jarret. Kristine Natlandsmyr og Sandra Lie Rognes, som begge er elever ved Stavanger kulturskole, framførte et stykke av komponisten Henryk Wieniawski.