Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Siv Jensen gjør sin første opptreden i HEF-sammenheng den 6. mai. Foto: Frp

Siv Jensen gjør sin første opptreden i HEF-sammenheng den 6. mai. Foto: Frp

Siv Jensen holder tale på humanistisk konfirmasjon

#Frps formann Siv Jensen skal holde tale på humanistisk konfirmasjon i Oslo rådhus den 6. mai. - Ved å invitere Siv Jensen ønsker vi å vise at HEF er ...

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2007 kl 00:02

Frps formann Siv Jensen skal holde tale på humanistisk konfirmasjon i Oslo rådhus den 6. mai. - Ved å invitere Siv Jensen ønsker vi å vise at HEF er en organisasjon for alle, uavhengig av partipolitisk tilhørighet, sier Einar M. Lassesen i Oslo fylkeslag.

Tekst: Even Gran
Publisert 13.3.2007

Fremskrittspartiets formann Siv Jensen har sagt ja til å holde tale på humanistisk konfirmasjonsseremoni i Oslo rådhus den 6. mai.

Einar Morten Lassesen er leder for konfirmasjonsutvalget i Oslo. Han er glad for at Siv Jensen har sagt ja.

- Vi i HEF blir ofte beskyldt for å ha slagside mot venstresida. Ved å invitere Siv Jensen ønsker vi å vise at HEF er en organisasjon for alle, uavhengig av partipolitisk tilhørighet, sier han.

- Har Oslo fylkeslag bevisst prøvd å være kontroversiell ved å invitere Jensen som konfirmanttaler?

- Nei, det har vi ikke, men vi vil gjerne vise at HEF er for alle. Vi er generelt opptatt av å få med folk som er aktive i politikken og som har en betydning i samfunnet, og her faller Siv Jensen godt innenfor.

Lassesen understreker at ved å spørre Jensen, tar ikke HEF stilling til hva hun står for politisk. Han understreker at en humanistisk konfirmasjonsseremoni er en ren livssynsarena. Ikke en partipolitisk arena.

- Er du redd for reaksjoner fra Frp-kritiske konfirmanter og foreldre?

- Jeg er forberedt på at det kan komme noen reaksjoner, men jeg regner ikke med noen storm. Det Jensen skal snakke om er ungdommers valg og muligheter. Det burde være noe alle kan enes om, poengterer Lassesen.

- Helt ok
Leonid Rødsten er nestleder i HEFs hovedstyre, og definerer seg selv politisk et godt stykke ut på venstre fløy, klart til venstre for SV. Han har ingen problemer med Siv Jensen som humanistisk konfirmasjonstaler.

- I livssynsspørsmål er ikke Frp helt på jordet. I Gjønnes-utvalget som utredet statskirkeordningen i fjor, var jo for eksempel Frp og HEF helt på linje, sier han.

Rødsten synes det er spennende at Jensen skal holde tale, og vurderer å dra for å høre på. Han føler selv imidlertid litt usikker på hva hun kan komme til å si, og håper Jensen er HEF-medlem.

- Hvis hun er det, har hun sannsynligvis et gjennomtenkt livssynsstandpunkt. Da vil jeg føle meg tryggere, sier han.

Siv Jensen var ikke tilgjengelig for kommentar mandag.