Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Politisk rådgiver Trine Synøve Lie Larsen ser på en mer grundig opprydding enn det som ble gjort i Kirkens medlemsregister i fjor, som trinn to i en flertrinnsrakett. Foto: KKD

Politisk rådgiver Trine Synøve Lie Larsen ser på en mer grundig opprydding enn det som ble gjort i Kirkens medlemsregister i fjor, som trinn to i en flertrinnsrakett. Foto: KKD

Departementet vurderer å sende brev til alle

#Det kan gå mot en ny oppryddingsrunde i Kirkeregisteret. Kultur- og kirkedepartementet vurderer å ta kontakt med alle medlemmene i Den norske kirke. ...

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2007 kl 14:37

Det kan gå mot en ny oppryddingsrunde i Kirkeregisteret. Kultur- og kirkedepartementet vurderer å ta kontakt med alle medlemmene i Den norske kirke. Dette forteller politisk rådgiver i departementet, Trine Synøve Lie Larsen.

Tekst: Even Gran
Publisert: 16.2.2007

Fjorårets oppryddig i Kirkeregisteret fikk ikke fanget opp alt. Den fanget bare opp de som er medlemmer i ett av tros- eller livssynsamfunnene utenfor Kirken. Den ryddet ikke opp i alle de som har meldt seg ut av statskirken eller aldri har vært medlem, og som ikke har meldt seg inn i ett av de andre tros- eller livssynssamfunnene. Det er grunn til å tro at dette dreier seg om ganske mange, som vi skrev om i Fritanke.no tidligere denne uka.

- Vi er klar over problemet og vurderer å rydde opp i dette, sier politisk rådgiver i Kultur- og kirkedepartementet, Trine Synøve Lie Larsen.

- Dette er trinn to i oppryddingen
- Vi har nå ryddet opp i medlemsregistrene for alle som sto oppført i to forskjellige trossamfunn, ved at de måtte velge hvilket trossamfunn de ville stå i. Vi kan ikke utelukke at det også er noen av medlemmene som står oppført i den norske kirke som ikke vil stå i noe tros- eller livssynsamfunn overhodet. Vi har til vurdering om vi skal ta kontakt med alle medlemmene i Den norske kirke om dette. sier Larsen.

- Hvilke tiltak er det som vurderes? Er det aktuelt å sende brev til alle kirkemedlemmer?

- Vi vurderer om det formålstjenlig å ta kontakt med alle medlemmene. Hvilken metode vi eventuelt velger, må vurderes dersom det blir aktuelt. Det er ikke utenkelig at brev vil være den beste kommunikasjonsformen for en slik kontakt.

- Hvorfor ville dere ikke ha en full oppryddig i kirkeregisteret i fjor, da det gikk ut brev til de dobbeltregistrerte?

- Vi ser på dette som en totrinnsrakett. Det som var viktigst i første omgang var å finne ut hvor mange som var dobbeltregistrert både i Kirken og et eller flere av de andre tros- og livssynsamfunnene. Det var spesielt viktig å finne ut av dette, både fordi det er riktig å rydde opp i hvor folk ønsker å stå ført opp, og fordi vi måtte avklare hvilket trossamfunn som har krav på statstøtte for det aktuelle medlemmet.

- Når vil departementet ta stilling til om og eventuelt på hvilken måte man vil få en full opprydding i kirkeregisteret?

- Det er ikke satt noen dato for dette. Saken er til vurdering inntil videre, sier Trine Lie Larsen.