Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Faksimile fra nyhetsmeldingen på Kirken.no.

Faksimile fra nyhetsmeldingen på Kirken.no.

Kirken satte ned en komité

- Urimelighetene i tilhørigordningen er så store at dette nesten virker som en innrømmelse av at de ikke har skjønt hva det dreier seg om, sier HUs Lars-Petter Helgestad.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2010 kl 14:45

I helga behandlet Kirkerådet et forslag til uttalelse som setter det opp som et mål at "forrangen for Den norske kirke i tilhørighetsordningen bortfaller. "

Det endelige vedtaket ble noe rundere i kantene. I vedtaket heter det at Kirkerådet ber deres eget sekretariat "arbeide videre med tilhørighets- og forrangsbestemmelsen i Kirkelovens §3, for å sikre likebehandling mellom tros- og livssynssamfunnene".

For eventuelt å komme fram til en ny linje, ønsker Kirkerådet å samarbeide med kristne trossamfunn utenfor statskirken ("Norges kristne råd", tidligere Frikirkerådet). Ingen andre tros- eller livssynssamfunn inviteres.

Et museskritt i riktig retning

Lars-Petter Helgestad, leder i Humanistisk ungdom, ønsker ikke å være for hard, og roser Kirken for å ha tatt et lite skritt i riktig retning.

- Dette er riktignok et museskritt, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor de må sette seg ned og utrede om det er riktig å kvitte seg med urimeligheter som dette. Jeg lurer på om de egentlig har forstått hvor urimelig ordningen er, sier han.

Han undrer seg også over hvorfor kirken bare vil samarbeide med andre kristne trossamfunn om saken.

- Dette er jo noe som angår alle, så dette synes jeg blir litt snevert at dem, sier han.

Les mer: