Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Humanistisk konfirmasjonsseremoni i Grieghallen i Bergen.
 Foto: Human-Etisk Forbund

Humanistisk konfirmasjonsseremoni i Grieghallen i Bergen. Foto: Human-Etisk Forbund

Rekordpåmelding for Humanistisk konfirmasjon på åpningsdagen

I går åpnet påmelding til Humanistisk konfirmasjon 2020 – eksklusivt for medlemmer i Human-Etisk Forbund. Da ble hele 2638 ungdommer meldte på kurs og seremoni for 2020. Det er ny dagsrekord.

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2019 kl 15:29

Påmeldingen til Humanistisk konfirmasjon for 2020 ble åpnet i går. Men bare for medlemmer i Human-Etisk Forbund. Likevel ga det rekordpåmelding av konfirmanter for én dag.

– Tallene fra den første dagen tyder på at Humanistisk konfirmasjon kan slå nye rekorder i 2020. Hele 2638 konfirmanter meldte seg på kurs og seremoni for 2020 i går, skriver Human-Etisk Forbund på sine nettsider.

Nær dobling

Det var tilsvarende forhåndsåpning av påmelding for medlemmer også i 2018. I løpet av de sju timene medlemmer fikk komme først i køen den gangen, kom det inn 1382 påmeldinger. Denne rekorden ble slått i løpet av de første par timene etter at påmeldingen for medlemmer hadde åpnet i går.

– Dette er mye mer enn vi forventet, og lover svært godt for at Humanistisk konfirmasjon skal nå nye høyder i 2020. Vi ser selvsagt svært fornøyde med at stadig flere ungdommer velger vårt tilbud, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Trond Enger.

Rekord i år også

Konfirmanttallene for inneværende år, 2019, er også ny rekord. I år deltar 12 344 ungdommer på kurs og seremoni i Human-Etisk Forbunds regi, og det utgjør om lag 19,5 prosent av årskullet.

Regionvis påmelding

Tidligere år har Human-Etisk Forbund opplevd at nettsiden har knelt under trykket av foresatte som vil melde ungdommer på konfirmasjon. Derfor er det i år, som i fjor, en trinnvis åpning av påmeldingen. I går var det eksklusivt for medlemmer, i dag åpnet påmeldingen for Oslo, Akershus og Østfold, i morgen for Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Nordland, Troms og Finnmark og til sist på torsdag åpnes det for Trøndelag, Møre og Romsdal, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Vest-Agder og Aust-Agder.

Les mer om dette her.

I skrivende stund er det kommet 723 nye påmeldte i dag. Det er som forventet, ifølge seremonisjef Tale Pleym, som sammen med en dedikert gruppe ansatte på Human-Etisk Forbunds hovedkontor følger påmeldingen med argusøyne for å ta alle problemer som skulle oppstå ved roten. Det har vært noen telefoner og e-poster i løpet av dagen, men det ser ut som de aller fleste har fått meldt på som ønsket.

Rekordinnmelding

På åpningsdagen kun for medlemmer var det også et høyt antall innmeldinger. Styreleder Tom Hedalen i Human-Etisk Forbund melder på Facebook at det var over 500 innmeldte i går.